Prieš koncertą surengtoje spaudos konferencijoje T. Rinkevičienė sakė: "Rusų dramos teatras tęsia aktoriaus teatro tradicijas, todėl mums būtina išnaudoti puikių savųjų aktorių potencialą. Vėliau čia įkursime savą lėlių ir eksperimentinį teatrą. Turiu svajonę Markučių parke, prie Puškino muziejaus, įkurti gyvą teatrą po atviru dangumi, pvz., surengti "Vasaros festivalį ant ežero".

Naujosios teatro vadovės artimiausiuose planuose - įsteigti teatro "Rėmėjų klubą": teatre bus viešai pakabinta "auksinė lenta" su metale išgraviruotais didžiųjų rėmėjų vardais, privatūs žmonės galės patys kviesti įžymius režisierius, aktorius, dailininkus iš viso pasaulio. T. Rinkevičienė Rusų dramoje žada rengti labdaros vakarus, aukcionus, o per pačius Naujuosius metus kviečia į kaukių balių.

Naujoji teatro vadovė spaudos konferencijoje pasakojo, apie dabar teatre statomas dvi pjeses - Carlo Gocci "Varną" (režisierius Jurijus Popovas, dailininkas Jonas Arčikauskas) ir miuziklą "Trys paršiukai". Ji informavo, kad tuoj po Naujųjų metų režisierė Dalia Tamulevičiūtė statys "Brolį Aliošą" pagal F. Dostojevskį. Vėliau iš Maskvos atvyks "Majakovskio" teatro meno vadovas ir vyriausiasis režisierius Sergejus Arcebaševas, kuris Lietuvos rusų dramos teatre statys N. Gogolio "Vedybas".

Spaudos konferencijoje dalyvavo Vilniaus meras Artūras Zuokas. Į koncertą "Auksinio teatro viltys" atvyko gausus Lietuvos rusų šviesuomenės būrys, politikai, diplomatai, verslininkai: Rusijos ambasadorius Jurijus Zubakovas, Kultūros ministrė Roma Dovydėnienė, UR viceministras Justas V. Paleckis su žmona Laima, režisierius Jonas Vaitkus su žmona, verslininkas Julius Novickis su žmona Nadiežda ir kiti.

Koncerte dainavo garsi solistė iš Sankt-Peterburgo "Marijos" teatro Olga Kondina, taip pat įvairių Lietuvos teatrų ir tautinių bendrijų atstovai: Andželika Cholina ir Martynas Rimeikis šoko įspūdingą fragmentą iš "Tango in Fa", dr. Marija Krupovies padainavo kelias Vilniaus žydų dainas idiš kalba, Nacionalinio operos ir baleto teatro duetas Olga Konašenko bei Nerijus Juška atliko ištrauką iš P. Čaikovskio baleto "Spragtukas", o solistas Vytautas Juozapaitis - ariją iš P. Čaikovskio operos "Eugenijus Oneginas".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją