R. Kvintui apdovanojimas skirtas už sukurtas skulptūras daktarui Cemachui Šabadui ir rašytojui Romainui Gary Vilniuje bei estrados artistui Danieliui Donskiui Kaune.

Tapytojas A. Griškevičius apdovanojamas už parodas Lietuvos kultūros centre Varšuvoje ir „Baroti“ galerijoje Klaipėdoje, o skulptorius S. Žirgulis pagerbtas už paminklą rezidencijos aukoms atminti „Nurimęs varpas“ Alytuje.

Auksinių ženkliukų apdovanojimai buvo įsteigti 2000-aisiais. Menininkams pirmieji ženkliukai buvo įteikti 2001-aisiais.

„Šie apdovanojimai reikšmingi tuo, kad patys kūrėjai siūlo kandidatus apdovanojimams, ir jų išrinkti žmonės – Dailininkų sąjungos tarybos nariai – slaptu balsavimu išrenka nugalėtojus. Tai yra kolegų įvertinimas“, – pasakojo V. Krutinis.

Pasak LDS pirmininko, šiemet į kandidatus buvo pasiūlyta 11 menininkų.

Auksinis ženkliukas yra Dailininkų sąjungos emblema. Kiekvienas ženkliukas turi savo numerį. „Vieną ženkliuką perdavėme saugoti M. K. Čiurlionio dailės muziejui, todėl skaičiai nesueina“, – patikslino LDS pirmininkas.

Šiemet menininkams bus įteikti 23, 24 ir 25 numeriais pažymėti ženkliukai.

Šiuos apdovanojimus jau pelnė 21 menininkas: skulptoriai Algirdas Bosas, Arvydas Ališanka, Algimantas Šlapikas, Vladas Urbanavičius ir Rimantas Sakalauskas, tekstilininkai Lina Jonikienė, Salvinija Giedrimienė, Feliksas Jakubauskas, Laima Oržekauskienė, Vita Gelūnienė, tapytojai Marija Teresė Rožanskaitė, Audronė Petrašiūnaitė, Augustinas Savickas, Mindaugas Skudutis, Leopoldas Surgailis, Šarūnas Sauka, Algirdas Petrulis, grafikai Bronius Leonavičius ir Elvyra Katalina Kriaučiūnaitė, odininkė Zita Kreivytė, dailininkas Eimutis Markūnas.