Parodos surengimas tėvynėje fotografui kainuoja kur kas brangiau, nei kitose šalyse.

Pasak P.Normanto, parodų rengimas atima lėšas, laiką ir jėgas iš pagrindinio ir išliekamąją vertę turinčio fotografo darbo - fotoalbumų leidimo.

Rengdamas "Stiklo karoliukų" galerijoje eksponuojamą parodą fotografas dirbo pusantro mėnesio, bendra parodos sąmata - apie 14 tūkst. litų.

Nors galerijoje dirba profesionalai, tačiau neišvengiami nesklandumai, pasak menininko, nepaprastai išvargina. P.Normantas, atsisakydamas tokių rūpesčių, siekia išvengti klaidų pasaulio, kuriame, pasak Rytų filosofijos išpažinėjo, gyvena Vakarai.

P.Normantas pabrėžė, kad šis jo žingsnis jokiu būdu nėra protestas, jis nesijaučia nuskriaustas Kultūros ministerijos ar kitų meną remiančių institucijų - menininkas tiesiog nori keisti veiklos pobūdį.

Kitoje savo ekspedicijoje į Himalajus, kuri prasidės kitų metų liepos pabaigoje ir užtruks penkis mėnesius, P.Normantas ketina mažiau fotografuoti, o daugiau rašyti.

Planuojama, 2004 metais "Vagos" leidykla išleis šio daugialypio menininko poezijos knygą.

Kartu su paroda, kurioje sugretinti Birmos, Butano, Tibeto ir kitų fotografo aplankytų šalių ir Lietuvos kryžių kalno vaizdai, P.Normantas "Stiklo karoliukų galerijoje" pristatė ir naujausią savo fotoalbumą.

Penktoji menininko knyga apima pirmuosius septynerius P.Normanto fotografinės kūrybos metus. Knygą sudaro ciklai "Neringos kopos", "Žemaičių laidotuvės", "Kryžių kalnas" ir "Orvidų sodyba".

Artimiausiu metu P.Normantas planuoja parengti Vengrijoje trijų fotoalbumų maketus. Vienas jų - "BBC World" leidyklos užsakymu ruošiamas albumas apie dvidešimt egzotiškų pasaulio tautų.

Taip pat fotografas gavo vienos Lietuvos leidyklos pasiūlymą per keturis metus išleisti aštuonių dalių albumų seriją apie Himalajų tautas Lietuvos tūkstantmečio paminėjimui. Šiame cikle planuojama publikuoti ir mokslinius tekstus keturiomis kalbomis.

Pasak P.Normanto, jei atsirastų įstaigų, įmonių ar institucijų, kurios nusipirktų jo fotografijas, jis neprieštarautų, kad būtų rengiamos tų darbų parodos Lietuvoje, tačiau nebenori pats tuo rūpintis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją