„Tikimės, kad nebus nė vieno surūgėlio, nė vieno nepatenkinto, nes visiems bus visko – ir pagal norą, ir pagal kišenę – dainų, šokių, “liekarstvų”, būrėjų, blynų, kitų gardumynų ir dar daug ko neregėto negirdėto, net grupės iš Danijos karalystės ir Latvijos“, - sako šventės rengėjai.

Tiesa, blynų ar šiupinio, pasukus galvelę, žodžio kišenėj neieškant galima bus gauti ir už dyką. O mėgstantys azartą varžysis blynus kepdami ir ragaudami.

„Kviečiame kaukes užsidėti (jei patingėjot pasidaryti, ne bėda – galima bus ir nusipirkti), kojeles pasipustyti, galveles prasivėdinti ir šėlti, džiaugtis! Juoktis, dainuoti, kojelėm trepsenti, triukšmauti, ir žiemą prašyti – iš kiemo!“ - ragina organizatoriai. Pasak jų, morę sudeginus – žiemos dantys atšips.

Keletas priminimų-patarimų pasiryžusiems švęsti Užgavėnes

Valgyti tiek, kad pilvas būtų kietesnis už kaktą; neįsižeist, jei nežinia iš kur vanduo ant galvos pliūptelės – javai geriau derės, dėl to paties ir sniege, jei tik jo bus, pasivoliot reikės; neburnot, jei koks „Ubagas“ ar „Čigonas“, kepurę nuplėšęs nuo galvos, ją sumindys – vasarą grybai geriau augs; nepykt, jei kas senuoju mandagumo papročiu ranką bučiuodamas „netyčiom“ įdurs ar anglimi brūkštels; nenustebti, jei „Ožys“ „pienu“ aplaistys, Morė bežiopsančiam spragilu užtvos, „Gervė“ riešutų paprašys (jei neduosi – šiais metais savo vestuvių nešoksi) ...

Dėl linelių ilgumo reik negailėt piniginės storumo – įsėdus į roges ar vežimą, keliaut kuo toliau.

Šventėje dalyvaus ansambliai: „Gervelė“ (Kretingos r.), „Šateikee“ (Plungės r.), „Vabalkšnė“ (Kazlų Rūda), ,„Žibinyčia“ (Marijampolės r.), „Aida“ir „Salduvė“ (Šiauliai), „Aidija“ (Radviliškis), „Ūla“ ir „Versmė“ (Vilnius), „Ratuto“ ir „Verpeta“ (Kaišiadorys), „Kupolė“ (Kaunas), „Nedėja“ (Rumšiškės).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją