Tai viena svarbiausių „Meno Forto“ misijų, apie kurią buvo mąstoma nuo pat studijos įkūrimo. Tačiau tik dabar, sutvarkius pastato žiūrovinę dalį, teatras gali atverti duris platesnei visuomenei.

Pasak pranešimo spaudai, „Meno Forto“ salė nedidelė – talpina apie 70 žiūrovų, todėl ir čia kuriami bei rodomi spektakliai bus kameriniai, leidžiantys kūrėjams eksperimentuoti, o žiūrovams pajusti betarpišką ryšį su scenoje kuriančiais aktoriais.

Jau šį savaitgalį naują spektaklį „Meno Forto“ scenoje pristato režisierius Saulius Varnas. Sausio 26 ir 27 dienomis 18 valandą įvyks Jevgenijaus Švarco "Šešėlio" premjeriniai spektakliai.

Pjesė, parašyta dar 1940 m., Lietuvoje buvo statyta keletą kartų. O S. Varnui šis spektaklis - savotiškas sugrįžimas. Intensyviai ir įdomiai Lietuvos teatruose dirbęs režisierius paskutinįjį savo spektaklį publikai pristatė 1997 m. Taigi tiek žiūrovų, tiek ir paties S. Varno laukia įdomus ir malonus teatrinis susitikimas po dešimtmečio.

Spektaklyje vaidina Vidmantas Fijalkauskas, Sakalas Uždavinys, Edmundas Mikulskis ir kt. Ypatingą spektaklio – pasakos suaugusiems atmosferą kuria gyvai atliekama Arkadijaus Gotesmano perkusija. Dekoracijas ir kostiumus kuria Birutė Ukrinaitė.

Vasario 2 d. 18 val. “Meno Fortas” pristatys aktoriaus Vaido Viliaus režisūrinį debiutą – spektaklį pagal Romualdo Granausko „Rožės pražidėjimas tamsoje“. Kartu su jaunuoju kolega spektaklį kuria scenografas Virginijus Malčius, aktoriai Ridas Jasiulionis, Marius Mačiulis, Edmundas Mikulskis ir Jūratė Zlatkutė.

Bilietus į spektaklius galima įsigyti „Meno Forte“ (Bernardinų 8/8).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją