Pasak Menų spaustuvės pranešimo, ambicingai užsibrėžęs tikslą demaskuoti šių dienų herojų, paskendusį vidutinybių minioje, Areima kviečia užsukti į kambario vidų ir trumpam pamiršti visą išorinį gyvenimą.

Michalo Walczako pjesė „Kelionė į kambario vidų“ Lietuvoje statoma jau antrą kartą, pirmojo pastatymo, kurį režisavo Agnius Jankevičius, premjera įvyko praeitais metais Kauno dramos teatre. Walczako pjesės jaunuosius lietuvių kūrėjus patraukė ne tik savitu magiškuoju realizmu, bet ir aktualia tematika. Walczakas, pats studijuodamas režisūrą Varšuvos teatro akademijoje, pjesę parašė 2002 m. būdamas vos 23 metų.

Tad ir jo herojus – jaunas žmogus, žengiantis pirmą žingsnį į suaugusiųjų pasaulį ir tik tada suprantantis, kad teks išlįsti iš savo saugaus mikropasaulio.

Spektaklio pagrindinis veikėjas Ježis Skura priverstas suvokti visą begalinį žmogiškos esybės trapumą – per išduotą meilę, sumindytą draugystę, prarastą darbą ir kankinančias vizijas. Jo emocijos prieštaringos: laisvės svaigulys ir baimė, netektis ir atradimas.

Ko gero, panašiai jaučiasi ir pats režisierius, žengdamas pirmą žingsnį į „suaugusiųjų“ teatro pasaulį. Kurdamas atvirą savo forma lakonišką ir minimalistinį teatrinį pasaulį, režisierius žino einąs ne lengviausiu keliu ir tikisi kritikos. Paklaustas, koks jo tikslas kuriant šį spektaklį, režisierius nedvejoja: kad žiūrovas kažką išsineštų iš spektaklio, kad susimąstytų ir galbūt ateitų pasižiūrėti antrą kartą.

Spektaklio metu scenoje bus nei daug, nei mažai – šešios kėdės, trys peleninės ir šeši aktoriai: Tomas Rinkūnas, Daumantas Ciunis, Renius Juodzevičius, Olga Generalova, Tadas Gryn bei Agnė Kiškytė. Visa komanda, įskaitant ir scenografę Simoną Biekšaitę, – vis dar bestudijuojantys būsimi scenos menų profesionalai.

Tai pirmasis jaunos kūrybinės komandos žingsnis profesionaliojoje scenoje, tačiau kaip sako sena indų patarlė: „Žengęs žingsnį, žmogus kerta šimtą takų“. Kitaip tariant, kelio atgal nebėra.

Spektaklio premjera sausio 30-31 d. 19 val. Menų spaustuvės Kitoje salėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją