Kitais metais šį titulą perims kitas konkursą laimėjęs miestas. Konkursą organizuoja VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009”.

Konkursu „Lietuvos kultūros sostinė“ siekiama paskatinti vietos bendruomenes plėtoti savo miesto ar miestelio kultūrą ir taip prisidėti prie savo miesto kultūrinio identiteto bei patrauklaus įvaizdžio formavimo. VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” projekto laimėtojui ne tik suteiks finansavimą, bet ir prisidės prie miesto ar miestelio, tapusio „Lietuvos kultūros sostine 2008“, viešinimo.

„Visi Lietuvos miestai ir miesteliai yra kažkuo unikalūs. Šiuo konkursu norime meno ir kultūros projektais iš naujo atkreipti dėmesį į miestelius, atrasti, kuo jie gali didžiuotis ir kuo jie yra patrauklūs kitiems. Konkurse gali dalyvauti visos aktyvios bendruomenės grupės - visuomeninės organizacijos, menininkai, kultūros srities atstovai, dailės, muzikos mokyklos, jaunimo organizacijos ir kiti. Tikimės, kad konkurse aktyviai dalyvaus mažesni miestai, nes tai puiki galimybė atkreipti į save visos Lietuvos dėmesį, suaktyvinti vietos kultūrinį gyvenimą. Vilniuje įgyvendinami projektai šiame konkurse dalyvauti negali“, - teigia VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” direktorė Elona Bajorinienė.

Konkurso organizatoriai tikisi, kad šis konkursas išjudins ne tik vietos bendruomenes, bet ir Lietuvos savivaldybes.

„Europos kultūros sostinės titulas, 2009 metais suteikiamas Vilniui, svarbus ne tik sostinei. Programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” renginiai pritrauks turistus ne tik į Vilnių, bet ir į kitas šalies vietas. Ieškome būdų formuoti naujas kultūrines tradicijas, kurias į savo bendruomenes galėtų sėkmingai perkelti bet kuri Lietuvos savivaldybė. Taigi, ir nuo pačių savivaldybių inicatyvos priklausys, kiek visa Lietuva turės naudos iš Europos kultūros sostinės titulo“, - teigia VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” direktorė.

Kokursas „Lietuvos kultūros sostinė 2008” prasideda sausio 21 d., projektus galima teikti iki 2008 m. kovo 15 d. Konkursui pateiktus projektus vertins nepriklausoma ekspertų komisija. Iki kovo 31 d. savivaldybė, kurioje projektas bus įgyvendinamas, kviečiama apsispręsti dėl bendradarbiavimo su laimėjusio projekto vykdytojais. Konkurso laimėtojas skelbiamas balandžio 15 d. - Kultūros dieną.

Išsamios konkurso „Lietuvos kultūros sostinė 2008” taisyklės pateikiamos VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” interneto svetainėje www.kulturagyvai.lt/sostine.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją