Pristatyme dalyvaus muzikologai prof. Juozas Antanavičius, Živilė Ramoškaitė, Edmundas Gedgaudas, kompozitorius Šarūnas Nakas, operos solistė Sigutė Stonytė, pianistai Jurgis Karnavičius ir Petras Geniušas, aktorė Olita Dautartaitė.

Atsiminimų apie talentingą dirigentą, diskusijų ir pastabų apie naują leidinį, taip pat muzikavimo programą moderuos Lolita Varanavičienė, rašoma pranešime spaudai. Knygos sudarytojas E. Gedgaudas atliko kruopštų ir pasišventėlio darbą: susitiko su kompozitoriais, dirigentais, dainininkais, muzikais, kitų kultūros sričių žmonėmis - teatrų režisieriais, pedagogais, J.Aleksos šeimos nariais. Visų jų prisiminimus, samprotavimus, vertinimus, pastebėjimus įrašęs į magnetofono juostelę, E. Gedgaudas išrinko įdomiausius fragmentus, juos sutvarkė, suredagavo ir jie dabar išspausdinti knygoje.

Be to, čia gausu fotografijų iš šeimos, bičiulių, teatro archyvų. Visa ši medžiaga liudija, koks talentingas, savitas, ryškus muzikas gyveno šalia mūsų, paliko įsimintinus įspūdžius koncertų, operos spektaklių lankytojams ir visiems, kuriems teko su J. Aleksa dirbti, smagiai bendrauti laisvalaikiu. Jo paties gyvenimo darbai, džiaugsmai, nesėkmės, jų kartėlis ir atsidavimas pagrindiniam dalykui – muzikai, jos perteikimui žmonėms ryškėja iš daugybės prisiminimų, įvairių faktų paliudijimų.

Pateiktos ir paties J. Aleksos dienoraščių, jo laiškų ištraukos. Užfiksuotas ir jo filmavimosi kine darbas ir nuotykiai, atskleidžiantys dar vieną talentingo dirigento asmenybės pusę. Vartant knygą, ryškėja, ko neteko mūsų kultūra, išėjus šiai įdomiai ir savitai asmenybei, ką prarado visuomenė, ne visada pasistengusi, skatinusi atsiskleisti turtingam talentu ir žiniomis menininkui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją