Per Kalėdas šou išvydo šiauliečiai, antrąją Kalėdų dieną – kauniečiai, penktadienį čiuožėjai koncertavo Ukrainos kurorte Odesoje. Per mėnesį surengti aštuoni pasirodymai.

„Būtų labai sunku, jeigu tai būtų eiliniai šou. Bet šie šou – neeiliniai. Lietuvos auditorija, ateinanti į „Liepsnojančio ledo“ šou, neeilinė. Čiuožėjai jaučia ypatingą atmosferą salėje, palaikymą, jie man pasakoja, kad plojant publikai širdis krenta“, - DELFI pasakojo P. Vanagas, paklaustas, kaip čiuožėjai atlaiko milžiniškus fizinius krūvius.

P. Vanagas pasidžiaugė, kad kasmet daugėja žmonių, ateinančių pasižiūrėti koncertų, plečiasi reginio geografija. Europos ir pasaulio čempionatų bronzos medalininkai, penkių olimpinių žaidynių dalyviai atliko du šokius. Pirmąjį – pagal flamenko ritmus. M. Drobiazko ir P. Vanagas Lietuvai padovanojo ir premjerinį šokį pagal Josho Grobano dainą „Let me fall“ („Leisk man kristi“).

Šeštadienį vilniečiai išvydo tituluočiausią pasaulio porą – penkiskart Europos, dukart pasaulio ir 2006 m. Turino olimpinių žaidynių čempionus Tatjaną Totmianiną ir Maksimą Marininą. Tai buvo pirmasis poros pasirodymas po lapkritį Gomelyje (Baltarusija) patirtos sunkios T. Totmianinos traumos. Kadangi čiuožėja gruodžio viduryje patyrė kitą traumą, visas dienas Lietuvoje ja rūpinosi gydytojas Dalius Barkauskas. Medikas M. Drobiazko ir P. Vanago šou dalyvius prižiūri kasmet.

Publika jau ne pirmąkart Lietuvoje stebėjo dukart pasaulio profesionalų čempionus rusus Jeleną Leonovą ir Andrejų Chvalko. Ant ledo ir ore ant virvės šoko prancūzė ledo akrobatė Marie-Pierre Leray. Pirmą kartą lietuviai išvydo čeką, 2007 m. Europos vicečempioną Tomą Vernerį. Čia pasirodė ir jaunieji Čekijos čempionai Lucia Misliveckova ir Matejus Novakas. Jiems choreografiją vasarą kūrė M. Drobiazko ir P. Vanagas.

Šou dalyvavo Italijos čempionė Silvia Fontana, legendinis čekų čiuožėjas, 2 kartus Europos čempionas ir olimpinis bronzininkas Josefas Sabovčikas. Šis JAV atstovaujantis čiuožėjas žinomas kaip keturgubo šuolio pradininkas, dėl savo specifinio šuolio vadinamas šokinėjančiu Džo.

Įspūdingais pasirodymais stulbino ledo akrobatai Violeta Afanasjeva ir Pete'as Dackas iš Kanados. Daliai čiuožėjų smuiku akompanavo tarptautinių konkursų laureatė Katerina Bykova, dainavo rusė Valerija Lanskaja.

„Liepsnojančiame Kalėdų lede“ šoko ir Lietuvos čempionai Katherine Copely ir Deividas Stagniūnas. Pasirodymus baigė aštuonmetė kaunietė Goda Butkutė – Povilo mamos Lilijos Vanagienės auklėtinė jau yra nugalėjusi tarptautiniuose festivaliuose. Užgniaužti kvapą privertė akrobatikos virtuozų iš Ukrainos grupė „Millenium”.

Šou vainikavo V. Lanskajai atliekant ABBA dainą „Happy New Year“ atliktas bendras šokėjų pasirodymas su deglais krintant sniegui. „Liepsnojantį Kalėdų ledą“ Naujųjų išvakarėse išvys Lietuvos televizijos žiūrovai. Vilniaus publika ledo žvaigždėms plojo atsistojusi.

2000 m. pasaulio, 2000 m. ir 2006 m. Europos čempionatų bronziniai prizininkai M.Drobiazko ir Vanagas ledo šou pradėjo rengti 2002 m. Tuomet surengtos „Ledo žvaigždės“, po metų – „Liepsnojantis ledas“, 2004 m. – „Misterija“, 2005 m. – „Liepsnojantis Olimpo ledas“, pernai – „Liepsnojantis čempionų ledas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją