Anot pranešimo spaudai, kartu su keturiais aktoriais jis tiksliais mostais skrodžia savo kartą ir laikmetį, o po baltom operacinės šviesom atsiskleidžia keturios realių žmonių gyvenimo istorijas. Nesiekdami padaryti efektingos formos, spektaklio kūrėjai sutelkė dėmesį į turinį – patys kūrė scenarijų, rašė tekstus, ieškojo savo kartai aktualių ikonų bei simbolių.

Remdamiesi ne literatūriniu tekstu, o savo asmenine patirtimi bei kasdienybės stebėjimais, kūrėjai pasirinko realiai gyvenime sutiktus žmones ir pabrėždami tam tikrą jų asmenybės aspektą su jais susitapatino. Spektaklyje viskas – pradedant Kalniečių mikrorajonu Kaune, „britvomis“, „SSG“ dainomis, „ukolais“ ir baigiant barbitūratais – autentiška ir nesumeluota iš tikrovės atraižų susiuvinėta meno realybė.

„Poliklinikos“ karkasą sudaro keturių skirtingų visuomenės atstovų istorijos: Björk fano, prasigėrusio neįgalaus Kauno daugiabučio gyventojo, chamiškos merginos, kuriai gyvenimą apverčia I.Bergmano „Rudens sonata“, ir vaikino, kuris yra joks.

Tai keturių chroniškų, mūsų visuomenę kamuojančių ligų atspindžiai: fanatizmo, alkoholizmo, susvetimėjimo, vertybių nebuvimo.

Spektaklio scenografiją kūrė dailininkė Laura Luišaitytė, vaidina Tautvilas Gurevičius, Jonas Verseckas, Paulius Tamolė, Agnė Ramanauskaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją