Prieš šešerius metus sumanyti „Operos švyturiai“ - tai padėka už sezono darbus ryškiausiems šalies metų artistams. Kasmet naujametinio spektaklio metu įteikiami apdovanojimai tapo geriausių Lietuvos operos ir baleto žvaigždžių rinkimais ir jų laureatai pelnytai visus metus didžiuojasi geriausiųjų vardais.

„Operos švyturių“ teikimas - graži teatro tradicija. Didėjantis nominantų būrys - tai įrodymas, kad turime puikių solistų, o ateinančių metų pastatymai neabejotinai atvers duris naujiems vardams, kurie bus verti šio garbingo apdovanojimo. Teatro įsteigta naujoji nominacija „Mažoji metų operos viltis“ dar kartą patvirtina, kad auga nauja operos solistų karta, o mūsų klausytojai ir ateityje galės gėrėtis puikiais solistų balsais“, - sakė Gintaras Kėvišas, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinis direktorius.

Visi laureatai bus pagerbti ir apdovanoti tradicinėmis statulėlėmis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatre Naujųjų metų išvakarėse, premjerinio spektaklio „Bajaderė“ pertraukos metu. Šių metų „Operos švyturiams“, kaip ir kasmet, įteikiamos ir piniginės premijos. Rėmėjų skirtas prizinis fondas siekia 50 tūkstančių litų.

Paskutinį metų vakarą „Operos švyturiai“ ir piniginiai prizai bus įteikti 6 nominantams bei teatro įsteigtos nominacijos laureatui: „Metų operos solistas“, „Metų operos solistė“, „Metų baleto solistas“, „Metų baleto solistė“, „Metų operos viltis“, „Metų baleto viltis“ (šios dvi nominacijos skiriamos jauniesiems teatro solistams) ir „Mažoji metų operos viltis“.

2007 metais „Operos Švyturiais“ tapo:

Metų operos solistas: Kęstutis Alčauskis - Evangelistas („Pasija pagal Joną“)

Metų operos solistė: Sandra Janušaitė - Baterflai („Madam Baterflai“), Zyglinda („Valkirija“)

Metų baleto solistas: Aurimas Paulauskas - Soloras („Bajaderė“), Mėlynasis paukštis („Miegančioji gražuolė“)

Metų baleto solistė: Olga Konošenko - Kiti („Ana Karenina“), Gamzati („Bajaderė“), Balerina („Raudonoji Žizel“), Florina („Miegančioji gražuolė“)

Metų operos viltis: Ramūnas Urbietis - Pilotas („Mažasis princas“)

Metų baleto viltis: Martynas Rimeikis - Hilarionas („Žizel“), Jorgos („Graikas Zorba“)

Specialioji teatro nominacija - Mažoji metų operos viltis: Rimantas Žaldokas - Mažasis princas („Mažasis princas“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją