Paskutinį metų vakarą Chodkevičių rūmų salėse tradiciškai palydime skambant kamerinei muzikai. Šių koncertų atmosfera subtiliai primena jaukias saloninio muzikavimo tradicijas, ypač išplėtotas XVIII-XIX a., kai karalių, didikų rūmuose, aristokratų salonuose skambindavo ne tik meistrai, bet ir pradedantieji muzikantai. Tad ir šio koncerto programoje vyrauja kompozicijos, sukurtos ryškiausių romantizmo epochos liudininkų – kompozitorių Franzo Schuberto, Johanneso Brahmso, Frederiko Chopino, Edvardo Griego.

Čia turime retą progą pasiklausyti fortepijoninio dueto žanro kūrinių, alsuojančių svajingumu ar šokio siautuliu, žaismingumu ar tauriu liūdesiu, o greta – skamba vokalinės lyrikos šedevrai, prabylantys trapios lyrikos ir pakylėto jausmo derme.

Bilietus galima įsigyti Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji g. 4) nuo gruodžio 1 d. bei rezervuoti telefonu 2124258 ar užsisakyti internetu riturnele@lmta.lt. Bilietų kainos: gruodžio 31d. 17 val. - 30 lt; gruodžio 31d. 20val. - 40 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją