Tai ne pirma dailininko A.Vozbino darbų paroda Sankt Peterburge. 2007 metų pradžioje jo darbų paroda buvo atidaryta generalinio konsulato patalpose, o 2006 metais balandžio mėnesį A.Vozbinas koordinavo tarptautinio dailininkų plenero „Soutine dienos“ metu sukurtų darbų jungtinę parodą, vykusią Michailo Šemiakino galerijoje.

A.Vozbinas – savito stiliaus meistras, žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Dailininkas yra baigęs Vilniaus dailės institutą ir yra pristatęs savo darbus apie 200 bendrų ir daugiau kaip 30 asmeninių parodų visame pasaulyje. Jo darbų yra įsigiję Nacionalinis Lietuvos dailės muziejus, Lietuvos kultūros ministerija, Martyno Mažvydo biblioteka ir privatūs kolekcininkai.

Šią vasarą vyko jau dešimtasis A.Vozbino organizuojamas tarptautinis dailininkų pleneras „Soutine dienos“, skirtas pagerbti didį litvakų kilmės tapytoją Chaimą Soutine. A.Vozbino kūryba yra asociatyvaus ir improvizacinio pobūdžio. Savo darbuose A.Vozbinas modeliuoja nematomų dalykų kelionę į matomą erdvę. Paveikslai yra laisvi, įtraukiantys, kupini emocijų ir paryškinti groteskišku vaizdu ir misticizmu. Darbai visada išlieka slėpiningi savo simboliais ir prasme, kas ir yra svarbiausia menininko kūryboje.

Sankt Peterburgo centre, Menų aikštėje, netoli žymaus Rusų muziejaus esanti kavinė﷓galerija „Brodiačiaja sobaka“ įkurta dar 1911 metais, reguliariai rinkosi taip vadinamo „sidabrinio amžiaus“ veikėjai. Dažni svečiai kavinėje buvo poetai Ana Achmatova, Nikolajus Gumiliovas, Vladimiras Majakovskis, režisierius Vsevolodas Mejercholdas, dailininkas Kuzma Petrovas-Vodkinas ir kiti. Tik 2000 metais kavinė-galerija vėl pradėjo naują gyvenimą ir iš karto tapo Sankt Peterburgo bohemos labiausiai lankoma vieta. Joje nuolatos vyksta dailės parodos, koncertai ir kiti kultūros renginiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją