Antradienį popiet grupė Lietuvos nepriklausomų menininkų surengė protesto akciją, kurią pavadino „Fluxus keturnedėliu“, taip pabrėždami, jų manymu, avangardinio meno judėjimo mirtį Lietuvoje.

Protestuotojai teigia, kad kartu su politikais įkuriant centrą prabangiame verslo kvartale, Fluxus vardas buvo išniekintas, o „Vilniaus vartai“ tapo Fluxus kapo vieta.

Protestuodami prieš galimą avangardinės kultūros prekybą, akcijoje dalyvavo Fluxus klebonas, kojūkais pasiramsčiuojančios marionetės, buvo deginamos žvakutės bei giedamos improvizuotos giesmės.

Akcijos iniciatoriai – menininkai Gediminas Baranauskas, Redas Diržys, Jonas Jackevičius, Evaldas Jansas, Ramūnas Jaras, Darius Jurevičius, Skaidrius Kandratavičius, Gabrielė Labanauskaitė, Marius Macevičius, Gytis Norvilas, Darius Pocevičius, Kasparas Pocius, Laurynas Ragelskis ir Benas Šarka. Pasak jų, Fluxus yra ne menas, o gyvenimas, tad ir jo kūriniai priklauso ne centrui, o žmonėms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją