Kaip rašoma galerijos pranešime spaudai, parodoje "Metalo ženklai" dalyvauja du autoriai - grafikė Elvyra Katalina Kriaučiūnaitė ir tapytojas Viktoras Binkis.

45 metų V.Binkis save laiko tapytoju "pagal pašaukimą ir pagal diplomą", tačiau parodoje "Metalo ženklai" jis eksponuos objektus, sukurtus iš įvairių metalo atmainų.

V.Binkis nuo 1992-ųjų yra Dailininkų sąjungos narys, 1988-2002 metais surengė devynias personalines parodas.

60-metė grafikė E.K.Kriaučiūnaite taip pat yra Dailininkų sąjungos narė, surengė apie dvidešimt personalinių parodų.

Pastaruoju metu E.K.Kriaučiūnaite eksperimentuoja su rankų darbo popieriumi, tačiau šioje parodoje eksponuojami kitokie kūriniai - grafikos lakštai. Jie ne tik atspausti nuo metalo klišių, bet ir pačiuose lakštuose yra "implantuotas" metalas.

Vilniaus auksakalių centro galerijoje "Meno niša" pristatomų Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų šventėms skirtų atvirukų autoriai - žinomi Lietuvos tapytojai, grafikai, skulptoriai, juvelyrai ir kitų specialybių menininkai, kurie savo kūrybos motyvais kuria šventinius atvirukus.

Vilniaus auksakalių gildijos centras yra atkurtas šiais metais, siekiant išsaugoti auksakalystės tradicijas ir integruotis į miesto kultūrinį gyvenimą.

Auksakalių gildija Lietuvoje įkurta prieš 507 metus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją