Islandišku žodžiu „Keðja“, reikiančiu grandinę, pavadintas projektas 2008-2010 metais keliaus per tarptautinius šokio festivalius šiose šalyse ir kiekviename iš jų bus aptarinėjamos šiai meno rūšiai svarbios problemos.

Anot pranešimo spaudai, jau pats projekto pavadinimas signalizuoja, jog jį rengia to paties regiono ir panašių kultūrų vienijamos šalys, taip pat atspindi pagrindinius šio projekto tikslus – sukurti naujus šiuolaikinio šokio sritį šiose šalyse vienijančius tinklus, bei sustiprinti jau egzistuojančius.

Savo kelionę „Keðja“ pradės kitą pavasarį vyksiančio Tarptautinio šiuolaikinio šokio festivalio „Naujasis Baltijos šokis ‘08“ metu. Vilniuje bus nagrinėjama itin visiems aktuali „Mobilumo ir sklaidos“ tema.

Estafetę perimsiančioje Danijoje, Kopenhagoje, bus aptarti šokio edukacija bei choreografų įgūdžiai, Kuopio mieste Suomijoje bus nagrinėjama publikos ugdymo per vaikų ir jaunimo edukaciją problemos, Norvegijos sostinėje Osle šokio ir naujųjų medijų santykiai, Umea mieste Švedijoje – meniniai procesai, o projektą vainikuosiančiame susitikime Islandijos sostinėje Reikjavike bus nagrinėjama šokio ir kitų meno formų sąveika.

Trejų metų projekto rezultatus numatoma apibendrinti baigiamojoje konferencijoje 2011 metais Rygoje.

„Keðja“ – kol kas didžiausias iš ligšiolinių Šiaurės ir Baltijos šalių šokio projektas. Kiekviename iš šio projekto susitikimų bus rengiami seminarai, paskaitos, vyks diskusijos, į kuriuos bus kviečiami choreografai, šokėjai šokio pedagogai, vadybininkai ir visi kiti besidomintieji šiuolaikiniu šokiu.

Kiekviename susitikime dalyvaus 60-100 profesionalų iš 6 valstybių rengėjų, taip pat Latvijos ir Estijos, tikimasi svečių ir iš kitų pasaulio regionų. Tai vienas iš 10 Europos sąjungos programos „Kultūra“ (2007–2013 m.) nuo šiemet finansuojamų daugiamečių tarptautinių kultūros projektų (pasirinktų iš 66 pretendavusių).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją