Renginyje „Leisk man degti, Viešpatie. Tėvą Stanislovą prisimenant“ knygynuose bus skaitomi Tėvo Stanislovo versti R. M. Rilkės tekstai, ištraukos iš Tėvo pamokslų ir V. Morkūnienės sudarytos pokalbių bei prisiminimų knygos.

Tėvas Stanislovas – daugelio atmintyje išlikęs kaip nepaprastas žmogus, turėjęs laiko išklausyti kiekvieną. Dėl savo gero būdo ir malonaus bendravimo jis traukė ne tik religija besidominčius žmones. Šiaulietė žurnalistė Vitalija Morkūnienė, jaunystėje neišdrįsusi užkalbinti Tėvo Stanislovo, vėliau ilgai užrašinėjo ir įrašinėjo jo išsakytas mintis, kurias „Baltų lankų“ leidykla išspausdino knygos „Pokalbiai Tėvo Stanislovo celėje“ pavidalu.

„Dabar knyga gyvena atskirą gyvenimą. Ji jau rado savo skaitytoją ir kalbasi su tuo, kas ją skaito“, – sako V. Morkūnienė.

„Šiaulių krašto“ korespondentė Vitalija Morkūnienė prisipažįsta, jog „Skliautuotoje Tėvo Stanislovo celėje Dotnuvos vienuolyne, jaukioje Paberžės klebonijos užuovėjoje, prabėgo ne viena valanda. Tie susitikimai visuomet buvo kaip dovana ir pamoka“.

Knygos sudarytoja tikisi, jog trijų didžiųjų miestų knygynuose vyksiantys renginiai pritrauks ne tik tuos, kuriems Tėvas Stanislovas buvo ir liko šviesus autoritetas, bet ir tuos, kurie neturėjo galimybės artimiau jo pažinti.

„Tai pokalbiai apie visiems svarbius dalykus. Juk žmogui kalba ir duota tam, kad jis bendrautų su kitu žmogumi. O kalbėjimas, t. y. susikalbėjimas, yra bendravimo pagrindas. Tėvui Stanislovui tai buvo labai aktualu. Jis sakė, kad jeigu gaus dangų, tai tik už tai, jog sėdėjo ir klausė pas jį atvykusių žmonių“, – pasakojo Vitalija Morkūnienė.

Renginyje „Leisk man degti, Viešpatie. Tėvą Stanislovą prisimenant“ taip pat dalyvaus Šiaulių dramos teatro aktorius Vladas Baranauskas, gerai susipažinęs su Tėvo Stanislovo verstais R. M. Rilkės tekstais. Bus skaitomos ištraukos iš Tėvo Stanislovo pamokslų, aptariamos gerbiamo kunigo išsakytos ir knygoje „Pokalbiai Tėvo Stanislovo celėje“ užrašytos mintys.

Susitikimas su knygos apie Tėvą Stanislovą sudarytoja Vitalija Morkūniene ir aktoriumi Vladu Baranausku vyks:

Lapkričio 22 d. (ketvirtadienį) 19 val. „Baltų lankų“ knygyne Vilniaus „Akropolyje“.
Lapkričio 24 d. (šeštadienį) 12 val. „Baltų lankų“ knygyne Klaipėdos „Akropolyje“.
Lapkričio 29 d. (ketvirtadienį) 19 val. „Baltų lankų“ knygyne Kauno „Akropolyje“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją