Juozas Mažeika buvo vienas ryškiausių Lietuvos operos solistų. Dainininko veiklą pradėjęs 1927 m. Kaune, Valstybės teatro chore, jau po trejų metų dainavo solines partijas.

Vaidmenys, puošiantys daugelio baritonų repertuarą – Oneginas, Demonas, Eskamiljas, Amonasras, Jagas ir daugelis kitų – skambėjo ir J. Mažeikos atlikime, rašoma LNOBT pranešime spaudai.

Sudėtingas istorijos laikmetis neleido pilnai atsiskleisti Juozo Mažeikos talentui, nors karjeros pradžia žadėjo puikias perspektyvas – 1937 m. Vienos tarptautiniame vokalistų konkurse J. Mažeika laimėjo sidabro medalį. Solistas yra dainavęs kartu su tokiomis asmenybėmis kaip Kipras Petrauskas, Fiodoras Šaliapinas ir kt.

Rimantas Siparis (1927 - 1990) - viena iškiliausių Lietuvos muzikinio teatro asmenybių, puikus dainininkas, išradingas režisierius. Kaip operos režisierius, debiutavo 1976 m., Lietuvos operos scenoje pastatė 12 veikalų, dirbo Erfurto miesto teatre, Buenos Airių „Colon” teatre, ilgą laiką buvo Operos ir baleto teatro vyriausiuoju režisieriumi.

Šio teatro scenoje kaip dainininkas yra sukūrė 43 vaidmenis, visas didžiąsias boso partijas - Greminą, Mefistofelį, Don Bazilijų, Borisą Godunovą, Končaką, Pilypą ir daugelį kitų, neužmirštamų jo amžininkams. Būdamas itin įdomi ir spalvinga asmenybė, kone pusę šimtmečio kūręs Lietuvos operoje, Rimantas Siparis tapo viena iškiliausių asmenybių, kurios atminimą pagerbsime ne vien jo jubiliejui skirtu spektakliu ir paroda teatro fojė, tačiau ir jo artimųjų rūpesčiu išleista kompaktine plokštele, į kurios pristatymą Kamerinėje salėje kviečiame prieš spektaklį, 30 d., 17.30 val.

27 d. „Kaukių baliuje“ dainuos Vytautas Kurnickas, Vytautas Juozapaitis, Inesa Linaburgytė, Eugenija Klivickaitė, Regina Šilinskaitė ir kiti operos solistai, diriguos Gintaras Rinkevičius. Lapkričio 30 d. „Aidoje“ girdėsime Ireną Milkevičiūtę, Vytautą Kurnicką, Jovitą Vaškevičiūtę, Vytautą Juozapaitį, spektaklį diriguos Martynas Staškus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją