Pasak pranešimo spaudai, Vilniaus Dailės akademijos Kostiumo dizaino katedros studentai kuria specialią kolekciją „Angelai“. Koncerto metu surinktos lėšos bus bus naudojamos programai „Meno paukštė“ - socialiai remtinų ir talentingų vaikų kūrybiniam lavinimui, remti talentingų vaikų ir jaunimo kolektyvus.

„Prieš didžiąsias metų šventes daugelis atsigręžiame į tuos, kuriems reikalinga pagalba, tačiau mūsų klubo tikslas ne tik dovanoti šią prasmingą šventę, bet ir skleisti filantropines idėjas bei lavinti vaikų kūrybiškumą visus metus, – pabrėžia VO „Šiltų Širdžių klubas“ prezidentė Roma Ramunė Barauskienė. – Menas bei kūrybiškumas naudojami kaip prevencinė priemonė, padedanti jaunajai kartai išvengti smurtavimo, agresyvumo, beprasmybės jausmo, patyčių ir kitų, ypač skaudžių jaunam žmogui problemų“.

Klubas organizuoja kūrybingų vaikų dalyvavimą įvairiose koncertinėse programose, taip pat finansiškai palaiko talentingų vaikų dalyvavimą profesiniuose konkursuose užsienyje.

Klubo prezidentė sako penketą metų stebėjusi visuomenės pokyčius ir galinti juos objektyviai įvertinti. „Mūsų visuomenė jau išaugo iš vienkartinės paramos prašytojo ir davėjo santykių ir dabar reikalingi nauji, turintys ilgalaikę prasmę, – teigia R. Barauskienė. – Džiaugiuosi, kad šiandien tikrai užtrukčiau vardindama visus verslininkus, garsiausius Lietuvos menininkus, atlkėjus, kurie per penketą metų prisijungė prie mūsų, patikėjo mūsų idėjomis ir padėjo jas įyvendinti”.

„Šiltų Širdžių klubo“ prezidentė prisimena, kaip 2000 m. kilusi kelių bendraminčių iniciatyva eiti pas socialinių grupių vaikus per šv. Kalėdų šventes, pamažu išaugo į pripažintą visuomenėje bei turinčią didelį potencialą ateities veiklai pilietinę organizaciją. Dabar ji didžiuojasi, kad klubas vienija didelį būrį savanorių kūrybingų moterų, kurios parengė apie 50 projektų, skirtų vaikams remti, taip pat įvairių meninių, pažintinių projektų, konferencijų, akcijų ir konkursų.

Svarbiausi kasmetiniai meniniai filantropiniai organizacijos renginiai yra džiazo, kostiumų dizaino ir šokio projektas „Ir paukščiai, ir vaikai gali skristi“ bei kasmetinė akcija „Kalėdų medžio šviesa“, taip pat akcija „Meno paukštė”.

Jos metu socialinių grupių vaikai iš įvairių Lietuvos rajonų vedami į spektaklius, koncertus, vaikai supažindinami su teatro darbo specifika, organizuojami specialūs renginiai ir koncertai vaikams bei visuomenei. Iš viso kūrybinėse klubo akcijose yra dalyvavę apie 400 organizacijos globojamų socialiai remtinų vaikų iš Vilniaus, Kauno, Kaišiadorių ir Molėtų rajonų.

Šiltų Širdžių klubo narės taip pat dalyvauja moterų nevyriausybinių organizacijų veikloje, įtvirtinant demokratinių procesų raidą visuomenėje. Organizacija yra išrinkta Lietuvos moterų lobistinės organizacijos valdybos nare, 2005 m. organizacijos pezidentei buvo patikėta Vilniaus miesto koordinacinės tarybos pirmininkės pareigos sujungti visas Vilniaus moterų organizacijas IV Lietuvos moterų suvažiavimui.

Oganizacijos vadovei 2005 m. už veiklą pareikšta Vilniaus miesto mero padėka. 2006 m. Šiltų Širdžių klubas apdovanotas LNK Gerumo sparnu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją