Spektaklio režisierius Anthony Minghella – aštuonių „Oskarų“ laureatas, Lietuvoje žinomas kaip kino filmų „Anglas ligonis“, „Talentingasis ponas Riplis“ ir „Šaltasis kalnas“ režisierius ir scenaristas. „Madam Baterflai“ pastatymas Anglijos nacionalinėje operoje – režisieriaus debiutas operos teatre, pelnęs jam garbingą Lawrence’o Olivier premiją kaip geriausia Didžiojoje Britanijoje 2005 metų operos premjera.

Mūsų teatro repertuare „Madam Baterflai“ irgi neabejotinai yra vienas geriausių pastatymų, mėgstamas, lankomas publikos, giriamas kritikos. O apie mūsiškę Baterflai - Ireną Zelenkauskaitę net ir pats A. Minghella sakė, kad tai geriausia Baterflai iš visų teatrų.

Ne veltui už šį vaidmenį solistė pagerbta ir Švyturių apdovanojimu, kaip Geriausia metų operos solistė, ir Auksiniu scenos kryžiumi.

Kadangi šio spektaklio rodymą lemia bendras trijų teatrų susitarimas, šį sezoną Vilniuje jis rodomas lapkritį ir balandį. Tačiau kitą, 2008-2009 metų sezoną, dėl įvairių priežasčių vargu ar Lietuvos žiūrovai jį pamatys. Teks laukti visus metus...

Grėsmė buvo iškilusi ir šiems, artėjantiems, „Baterflai“ spektakliams. Kaip numatyta, lėlės ir spektaklio kostiumai į Vilnių turėjo oro keliu atkeliauti iš Niujorko, dekoracijos - iš Londono. Viskas sėkmingai atvyko, išskyrus vieną - tačiau svarbiausią – dėžę su lėlėmis.

Buvo manyta, kad ši dėžė įstrigo kažkur tarp Kopenhagos ir Vilniaus... Deja. Paskelbta tarptautinė paieška, lėlių buvo ieškoma visuose SAS oro linijų oro uostų sandėliuose, muitinėse. Vėliau Lėlės buvo surasto Amerikoje, Niūarko oro uosto sandėliuose. Tad vakar vakare „Madam Baterflai” spektaklio lėlės jau buvo teatre. Spektaklis įvyks.

Po paskutiniojo spektaklio lėlės ir net nespėję pabuvoti valykloje kostiumai tiesiai iš LNOBT scenos bus kraunami į treilerius ir išvyks į Londoną.

Spektakliuose dainuos Irena Zelenkauskaitė ir Sandra Janušaitė, Dmitrijus Popovas ir Viktoras Aleškovas, Laima Jonutytė ir Jovita Vaškevičiūtė, Vytautas Juozapaitis, Dainius Stumbras ir kiti mūsų solistai. Spektaklius diriguos Martynas Staškus.

Lapkričio 15 d., prieš spektaklį 17.30 val. Kamerinėje salėje vyks edukacinių vakarų ciklo „Meilės burtai teatro scenoje“ vakaras „Iš meilės gimęs spektaklis“. Vakarą ves Agnė Gasparavičienė, „Madam Baterflai“ pastatymo mūsų teatre prodiuserė, savo pasakojimui surinkusi daugybę žinomų ir nežinomų istorijų apie šio spektaklio kūrimą, jo kelią į Anglijos nacionalinės operos ir LNOBT scenas. Į vakarą įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją