Toks ne visai įprastas renginio pavadinimas kilęs iš dviejų žodžių: humoras ir angliškojo žodžio “convention”, kuris reiškia susirinkimą, suvažiavimą.

Fantastų konventai JAV pradėti organizuoti dar prieš Antrąjį Pasaulinį karą. Jų metu fantastikos gerbėjai susitinka su rašytojais, klauso paskaitų, dalyvauja diskusijose ir neformaliuose pokalbiuose...

Panašiai fantastų renginiai vyksta ir Lietuvoje. Jie mūsų šalyje prasidėjo 1990 m., kai buvo organizuotas pirmasis “Lituaniconas”.

“Hukonas” - skirtas humorui, tad jame nėra labai rimtų renginių. Pavyzdžiui, festivalyje galite dalyvauti kraupiausio juoko konkurse ar žaidime “Kosmoso robinzonai”. Be to, bus rodomi filmai, žaidžiami vaidmenų, kompiuteriniai bei kitokie žaidimai.

Nuo ankstesniųjų “Hukonų” šis renginys skirsis tuo, jog šeštadienio vakarą įvyks sunkiosios muzikos koncertas “Giltinės Maršas”, kurį pristato muzikos tinklapis “Ferrum” ir muzikos grupė “Magna Bestia”.

Tai bus bene didžiausias pastarojo laikotarpio sunkiosios metalo muzikos koncertas Lietuvoje.

Koncertuos “Mandragora”, “Nahash”, “Stone’s Lament”, “Saples”, “Crossroad” ir kitos grupės. Iš viso savo kūrybą turėtų pristatyti aštuoni muzikos kolektyvai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją