„Priėmėme kolegijoje nutarimą rašyti Vyriausybei ir Kultūros ministerijai peticiją, kad reikia iš esmės skirti didesnį dėmesį į kultūros darbuotojų ir techninių darbuotojų atlygį, nes teatras be techninio personalo bus pasmerktas neveikti", - DELFI sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Teatro direktorė Ina Pukelytė iš darbo planuoja išeiti lapkričio 10 dieną, o meno vadovas Gintaras Varnas – gruodžio 3 dieną.

DELFI primena, kad Kauno valstybinio dramos teatro vadovus pasitraukti iš pareigų paskatino su Kultūros ministerija dėl menko finansavimo kilę konfliktai.

Dėl itin mažų atlyginimų pasitraukus daugeliui techninių darbuotojų, vystyti tolesnę teatro veiklą tapo itin sunku.

Taip pat A.Kupčinskas atkreipė dėmesį į problematiškus Kauno kultūros objektų remonto darbus.

„Kitais metais planuojama skirti 2 iš 8 reikalingų milijonų litų Kauno filharmonijos remontui. Po kelis milijonus atiteks Muzikiniam ir Dramos teatrams. Visi teatrai remontuojami jau eilę metų todėl sutrinka kūrybinis procesas. Tai gal geriau imti vieną objektą ir jį sutvarkyti, o paskui imtis kito objekto", - svarstė Kauno meras.

Pasak pranešimo spaudai, Kultūros ministerija, sudarydama 2008 m. valstybės investicijų programos projektą kultūros srityje, pagrindinį dėmesį kreipė į tęstinius ir artimiausiu metu planuojamus užbaigti objektus. Pagal Vyriausybės patvirtintą valstybės biudžeto projektą, kitais metais planuojama užbaigti 10 objektų, o 2009 m. – 23 objektus, įtrauktus į Valstybės investicijų programą.

Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko teiginiai apie problematiškus Kauno kultūros objektų remonto darbus nėra tikslūs. Kultūros ministerija informuoja, jog dėl aplaidaus Kauno miesto savivaldybės administracijos, kuri ir yra Kauno filharmonijos investicinio projekto pagrindinė rengėja, darbo Kultūros ministerija iki šiol nėra gavusi patikslinto Kauno filharmonijos investicinio projekto, kuriame būtų pagrįsta išaugusi projekto vertė bei informacijos apie Kauno savivaldybės jai skirtus 2 mln. litų.

Kultūros ministerija akcentuoja, jog Kauno mero paskelbti teiginiai, kad Kauno valstybinio teatro vadovus pasitraukti iš pareigų paskatino konfliktai su Kultūros ministerija, neatitinka tikrovės. Kauno dramos teatro vadovė Ina Pukelytė prieš įteikdama atsistatydinimo pareiškimą, buvo susitikusi su Kultūros ministru Jonu Juču ir kalbėjosi apie iškilusias problemas bei galimus jų sprendimų būdus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją