P.Variakojis ne kartą girdėjo nuomonę, kad cirke gyvūnai laikomi prastomis sąlygomis. Tačiau „Baltijos cirko" direktorius kategoriškai atmeta tokius kaltinimus.

„Yra griežti ES reikalavimai, kurių privaloma laikytis. Galiu pasakyti pavyzdį, kai didžiuliame sunkvežimyje būną vežamos trys meškos, tuo tarpu artistas keliauja mažyčiame kambarėlyje. Tai kas yra diskriminuojamas?", - šypsosi P.Variakojis.

Pats P.Variakojis pasirodymuose atlieka numerius su Vietnamo paršeliu ir ožiu. Pasak cirko specialisto, svarbiausia yra pažinti gyvūnus, žinoti jų poreikius. Taip pat reikia nuolat bendrauti su gyvūnais.

„Cirke artistas ir gyvūnas yra lygiaverčiai partneriai", - tikina P.Variakojis.

Visi gyvūnai negali tapti cirko artistais – vykdoma didelė gyvūnų atranka. Dažniausiai cirke gimę gyvūnai čia ir pasilieka. „Baltijos cirkas" šiuo metu didžiuojasi ožiu Princu.

„Tai vienintelis ožys pasaulyje šokantis pro degantį lanką", - teigia P.Variakojis.

Lietuvoje pavojingi gyvūnai, tokie kaip liūtai ar tigrai, nėra dresuojami. Tačiau cirkininkai atskleidžia, kad pavojingiausia yra dresuoti meškas.

„Iš meškų elgesio labai sunku pastebėti kada gyvūnas gali pulti – to neišduoda gyvūno judesiai. Tarkim liūtas pradeda urgzti ar nuleidžia ausis. Tuo tarpu meškos neparodo jokių ženklų", - pasakoja cirko artistai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją