Per šešias festivalio dienas teatras parodys labiausiai jaunosios auditorijos pamėgtus spektaklius ir naujausią premjerą, ruošiamą specialiai šiam festivaliui – Suzanne Osten ir Pero Lysanderio „Medėjos vaikus” (rež. Antanas Gluskinas).

Tai, pasak teatro pranešimo, skandalingosios skandinavų pjesės, pradėjusios probleminio teatro vaikams kryptį pasaulyje, pirmasis įgyvendinimas Lietuvos scenoje.

Spektaklyje vaidina LMTA Gintaro Varno kurso studentai, kurie, kartu su režisieriumi Antanu Gluskinu, bandys žaismingai perteikti problemišką pjesės turinį.

Spalio 13-ąją, šeštadienį, Didžioji teatro scena bus atiduota jaunajai Keistuolių pamainai – teatro laboratorijai „Atviras ratas“, kurie Kaune parodys net tris savo spektaklius, o sekmadienį į svečius užsukę Ispanijos ir Kinijos performansų kūrėjai pasistengs teatro ir teatrališkumo sąvoką išplėsti toliau už tradicinio spektaklio ribų.

Įvairios kūrybinės ir aktorinės dirbtuvės pasyvius festivalyje apsilankiusius stebėtojus pavers aktyviais festivalio dalyviais, o alternatyvios muzikos gerbėjus sukvies koncertas teatro Didžiojoje scenoje. Kūrybinių dirbtuvių metu visi bus kviečiami pasigaminti kaukių ir kitokių teatrališkų suvenyrų, patys dekoruoti drabužius, išgerti arbatos ir tiesiog pabendrauti su bendraamžiais ir bendraminčiais.

Aktorės, psichologės Daivos Rudokaitės pristatomos aktorinės dirbtuvės – ne teorinė paskaita, o grupėje atliekamas savęs ir šalia esančio pažinimo veiksmas. Užsiėmimo metu bus mokomasi kaip kurti tarpusavio pasitikėjimo atmosferą aktyviai dalyvaujant kūrybinėse užduotyse, ugdyti pakantumą, gebėjimą bendrauti, dėmesį, vaizduotę, lavinti pojūčius, pažadinti savo spontaniškumą ir kūrybiškumą bei pamatyti pasaulį kito akimis.

Festivalio metu vyks ir konkurso „Padaryk teatrui“ finalas bei jaunųjų menininkų video darbų peržiūra. Sekmadienio popietę vyks festivalio apibendrinimas – atvira ir neformali diskusija apie festivalį bei teatrą vaikams ir paaugliams Lietuvoje, pastarojo problemas ir perspektyvas su teatro kūrėjais, kritikais ir psichologais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją