Konferencija, kuri nagrinėja šiuolaikinės grafikos tendencijas, šiais metais susijungė su XIV–ąja Talino grafikos trienale. Reikia paminėti, jog trienalė prasidės 2004m. trienalės laureatės, lietuvės grafikės Eglės Kuckaitės personaline paroda.

Konferenciją reikėtų vadinti tarptautiniu forumu, skirtu grafikams, kuratoriams, kritikams, grafikos reikmenų (pvz. presų) ir spaudos medžiagų gamintojams. Tokie forumai vyksta kas antri metai. Pirmasis įvyko Bristolyje (Didžioji Britanija), 1999-aisiais. 2001 m. Impactą pasitiko suomiai Helsinkyje. 2003m., 3 – iasis Impactas įvyko Keiptaune, PAR, o paskutinysis 2005m. Berline (Vokietija) ir Poznanėje (Lenkija).

Konferencijos ir trienalės metu vyks parodos, menininkų portfolio pristatymai, meistriškumo pamokos (master classes) paskaitos, naujausios spaudos technologijų demonstravimas.

Vien pagrindinėje trienalės parodoje dalyvauja 102 menininkai iš viso pasaulio. Lydinčios parodos supa tiek trienalę, tiek Impact’ą. Jo rėmai šias metais yra itin platūs: virš 30 parodų, 36 šalys, virš 300 dalyvių. Lietuvai ten atstovauja „Now Art Now Future“ projektų ir bienalės dalyviai: Saulius Vaitiekūnas, Anatolijus Klemencovas, Egidijus Rudinskas, Evaldas Mikalauskis, Ričardas Rickevičius ir kuratoriai Jūratė Rekevičiūtė bei Ignas Kazakevičius.

Pastarieji taip pat pristatys ir savas meninio “eksporto” versijas. Skirtingai nei tradicinėse grafikos parodose, šioje grynosios grafikos bus nedaug. Labiau akcentuojamas jos kūrimo procesas įvairiomis priemonėmis. Todėl lankytojus pasitiks dinamiškos video dokumentikos sekos, instaliacijos ir meno akcija, kurioje I.Kazakevičius štampu “Lithuanian spirit only” paženklins klaipėdiečiams jau neblogai pažįstamo estų performerio Andrus Joonas pilvą.

Išnešiodamas ir demonstruodamas minėta grafikos atspaudą A.Joonas taps lietuvos meno ambasadoriumi ir surogatine jos kultūros motina viename asmenyje. Ši akciją paaiškintų projekto “For Export Only” (“Skirta exportui”) esmę – į užsienio šalį eksportuojame ne naftą, grūdus, laikrodžius ar pan., bet tai kuo išties galime pasigirti, tai, kas nuolat švysčioja mūsų kūryboje – dvasingumą.

Menininkų improvizacijos šia tema pateikiamos ir ironiškai, ir groteskiškai, ir labai natūraliai, ir sarkastiškai nuoširdžiai. Proejkto atidarymai: spalio 9d. 16.00val. ir spalio 18d. 17.00val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją