Paroda jungia 70 autorių darbus, tyrinėjančius dvidešimt pirmojo amžiaus meno, abstrakcijos, kūrėjo vidinio pasaulio, moters, vaikystės, vandens, sodo, politinės ir socialinės erdvės mįsles, paslaptis ir iliuzijas.

19 val. 30 min. VDU klube Sesija (S.Daukanto g. 27) fotografijos mylėtojus pakvies trečioji – šiemet paskutinė Fotografijos naktis, apibendrinsianti atsidariusias parodas.

Ne veltui finalinė festivalio Kaunas Photo 07 paroda, atsidaranti Kauno paveikslų galerijoje - 13-ta festivalio kalendoriuje. Ji skirta pagrindinei Kaunas Photo 07 temai „Paslaptys, mįslės, iliuzijos”, ši paroda atskleis dar neištirtus mįslių ir fantazijos laukus, kurie įtakoja šiuolaikinę visuomenę, ir kuriuos labai vaizdžiai iliustruoja dvidešimt pirmojo amžiaus fotografiją.

Didžiausia per visą Kaunas Photo istoriją paroda pasižymi ne tik temų, siužetų, prasmių ir interpretacijų įvairove: nuo estetinių ieškojimų iki socialinių ir politinių paslapčių tyrinėjimo, bet ir skirtingomis fotografijos technikomis: nuo sidabro želatininių atspaudų iki didelių formatų skaitmeninės spaudos.

Šios parodos išskirtinumą liudija ir didžiausias dalyvaujančių fotografų skaičius per visą Kauno fotografijos festivalio istoriją - šiemet vienoje vietoje bus galima susipažinti su 70 autorių darbais, atkeliavusiais iš 20 pasaulio šalių: nuo Lietuvos iki Latvijos, nuo Portugalijos iki Norvegijos, nuo Kanados iki Australijos.

Finalinė Kauno fotografijos festivalio paroda Kauno paveikslų galerijos erdvėje visą mėnesį kvies ieškoti bei dalintis paslaptimis, mįslėmis ir iliuzijomis. Atviro konkurso būdu atrinkti darbai susigrupavo pagal temas. Dalis autorių gilinasi į ornamentikos ir dekoro iliuzijas, vandens paslaptingumą, kiti prisimena vaikystę ar stebi moters socialinio vaidmens mutacijas. Dar viena parodoje atsiskleisianti, ir matyt, pati mįslingiausia sritis – tai žmogaus vidinio pasaulio gelmės.

Pradedant Lenkijos fotografijos įžymybės Pawel Žak serija „Mano artimas pažįstamas“, baigiant Kaunas Photo 07 prizininko australo Graham Miller „Priemiesčių melancholija“ - žmogaus vidinis išlieka daugiausia klausimų keliančia erdve. Finalinėje parodoje bus galima pamatyti ir Photo 07 Didžiojo Prizo laimėtojo austro Reiner Riedler darbą apie rojaus žemėje kūrimą - seriją „Dirbtinės atostogos“.

Kadangi „Paslaptys, mįslės ir iliuzijos“ neatsiejamos nuo vidurnakčio ir tamsos, tą patį vakarą, po paskutinės festivalio parodos atidarymo, VDU klube „Sesija“ įvyks trečioji, taip pat paskutinė Kaunas Photo 07 „Fotografijos naktis“. Čia bus apžvelgta ką tik atsidariusios parodos autorių kūryba, prisiminti įspūdingiausi ir įdomiausi šių metų festivalio momentai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją