Šį karta žiūrovai išvys tikrą, nesumeluotą ir nerežisuotą natūrą. Ir tokią pat tikrą ekspresionistinę tapybą. Klaipėdiečiai Rytis Martinionis ir Virgis Viningas, Violeta Juodzevičienė (Kaunas), Gintaras Palemonas Janonis (Vilnius) tapys jaučio skerdieną. Tapys raumenis ir persisukusias sausgysles, tą raudoną nukryžiuotą mėsą ir apnuogintą gyvasties šerdį.

Renesanso kūrėjus tiesiogiai domino žmogaus ir gyvūnų anatomija. Rembrandtas jaučio skerdienai suteikė veik tokį pat paslaptingą švytėjimą, kaip ir jį išgarsinusiems portretams.

Pasak pranešimo spaudai, F. Goja ir M. Šagalas šį motyvą pakylėjo iki simbolio ir poezijos, o Ch. Sutinas - pavertė egzistencine drama, kovos už būvį ir kovos su savimi metafora. Šiandiena, regis, ne mažiau kovojame. Ir gyvenime, ir mene. Ir išraiškos, ir saviraiškos troškimas mums nesvetimas.

Tad kiek svarbus šis simbolis, su kokiomis vertėmis jis tapatinamas ir galėtų būti siejamas dabar? Kaip žymūs Lietuvos menininkai priims šį iššūkį ir susikaus su kraupiu egzistencijos įvaizdžiu įsitikinsite penktadienį, spalio 5 dieną, 17 val. „Meno Kieme“ (Daržų 10/Bažnyčių 4). Po akcijos jautis bus iškeptas ir meniškai patiektas žiūrovams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją