Šis renginys yra įžanga į II-ają grafikos bienalę “Now Art Now Future”, kuri įvyks trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose 2008 metų gegužės mėnesį, rašoma Kultūros ministerijos pranešime.

Pirmosios kūrybinės dirbtuvės visuomenei duris atvėre š.m. rugpjūčio pabaigoje – rugsėjo pradžioje Kauno ryšių istorijos muziejuje ir Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre.

Parodomosios, atviros, bendros su žiūrovais grafikos meistrų dirbtuvės viešose erdvėse - svarbi Bienalės dalis. Jose dalyvavo visų sričių menininkai – grafikai, tapytojai, skulptoriai, muzikos atlikėjai, aktoriai, didžėjai, video menininkai, kurių požiūriai ir į grafikos atspaudą ir laiką pasirodė įdomūs ne tik projekto organizatoriams.

„Esamąjį laiką“ Mariefrede šią savaitę fiksuoja lietuvių menininkai Jūratė Pikčilingytė, Jolanta Galdikaitė ir Marijus Petrauskas. Kūrybinės dirbtuvės yra skirtos polimero technikai. Bazės šiai universaliai technikai Lietuvoje kol kas nėra. Todėl kūrybinės dirbtuvės tampa svarbia grandimi ne tik kultūros mainuose tarp Lietuvos ir Švedijos, bet ir plečiant individualios išraiškos diapazoną. Procesas fiksuojamas įvairiose skaitmeninėse laikmenose (telefonai, foto, video). Ši medžiaga taps neatsiejama didžiųjų Bienalės parodų dalimi.

Po savaitę trukusio kūrybinio vizito Mariefrede bus surengta Lietuvos menininkų eksperimentinių darbų paroda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją