Poeto dukra, atnešusi mums šiuos haiku, pasakojo: „Tėvelis labai susižavėjo šia idėja ir, nors jam jau devyniasdešimt metų ir jis sunkiai vaikšto, būtinai užsispyrė parašyti dešimt haiku ir paskirti juos Vilniui. Sako, verčiau jau vilniečiai poeziją skaito ant sienų, nei jas terlioja. Džiaugiuosi, kad galiu prie šios idėjos prisidėti ir aš“.

Kazys Bradūnas gimė 1917m. Kiršų kaime (iš ten, beje, kilusi ir Salomėja Nėris). Baigiantis Antrajam pasauliniam karui pasitraukė į vakarus bei JAV, aktyviai veikė išeivijos bendruomenėse, tačiau vėliau grįžo į gimtinę ir dabar gyvena Vilniuje. Kazys Bradūnas išleido kelias dešimtis poezijos rinkinių, kritikos darbų, jis apdovanotas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino IV laipsnio ordinu.

Lietuvos rašytojų sąjungos narys 2002-aisiais tapo “Poezijos pavasario” laureatu.

Štai pora haiku Vilniui, atsiųstų poeto:

Italų perlas
Glostomas šiaurės vėsos -
Vilniaus barokas.

Senasis Vilnius
Pavakarės saulėje
Tampa pasaka.

Tačiau tuo organizatorių džiaugsmas nesibaigia – keistų, džiugių, prasmingų haiku apie Vilnių kolekcijoje jau guli ir garsaus dailininko bei poeto Leonardo Gutausko kūriniai, rašoma pranešime spaudai. Eilėraštį laikantis maža akvarele, eskizu, fiksuojančiu dabarties momentą, L. Gutauskas taip pat paskyrė dešimt tokių improvizacijų.

Kelios jų:

Virš Sapiegų parko
Kur skrendat juodosios -
Į Karrrriotškes. Malūnų gatvėj
Vandens malūnų aidas
Sniegas kaip miltai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją