Tose fotografijose užfiksuotos garsios britų popgrupės kelio į tarptautinio masto žvaigždes pradžia XX amžiaus septintojo dešimtmečio pradžioje.

Šios nuotraukos laikytos 130 tūkstančių negatyvų archyve, kurį universitetui perdavė iš Vengrijos kilusio, 1970 metais mirusio fotožurnalisto Maiklo Peto (Michael Peto) artimieji, rašo pirmadienio "Times".

Daugelyje nuotraukų - Džonas Lenonas (John Lennon), Polas Makartinis (Paul McCartney), Džordžas Harisonas (George Harrison) ir Ringas Staras (Ringo Starr), nufotografuoti poilsio minutėmis, filmuojant antrąjį filmą "Help".

Universitete manyta, kad tame archyve galėjo būti pora ar keli popgrupės "Beatles" negatyvai, tačiau, nutarus archyvą suvesti į kompiuterį, pradėję šį darbą žmonės buvo sukrėsti atradimo.

"Jis buvo žmonių fotografas, fotografijose atsispindi jo tiesiogiai nematomas požiūris į kūrybą, gana unikalią", - aiškino universiteto archyvo atstovas.

M.Petas (Michael Peto) yra pagarsėjęs baleto žvaigždžių Rudolfo Nurijevo (Rudolf Nureyev) ir Margo Fonteino (Margot Fonteyno), taip pat aktorių Ričardo Bertono (Richard Burton) bei Elizabet Teilor (Elizabeth Taylor) fotografijomis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją