Taip pristatomi vieni iš tarptautinio teatro festivalio „Kelmės scena“ dalyvių. Festivalyje, kuris Kelmėje vyks rugsėjo 13-14 dienomis, taip pat pasirodys vienintelė nepriklausoma profesionali Gruzijos aktorių trupė iš Kutaisio miesto.

Svečiai pristatys Moljero pjesės „Don Žuanas“ gruzinišką variantą – Kelmėje įvyks šio spektaklio premjera.

Gyčio Ivanausko teatras iš Vilniaus „Kelmės scenoje“ parodys šokio spektaklį „Vyrai baltais sijonais“, o dar viena, nepriklausoma aktorių trupė iš sostinės, pasiūlys žiūrovams K.I. Galczynskio dviejų dalių fantastinį groteską „Žaliojo žąsinėlio teatras 2“.

Festivalyje taip pat pakviesti dalyvauti Panevėžio dainų ir šokių ansamblis „Pynimėlis“, Pasvalio krašto muziejaus teatras ir Kelmės Mažojo teatro vaikų ir jaunimo dramos studija.

Per festivalio uždarymą Kelmės bažnyčioje Kauno miesto simfoninis orkestras atliks W.A.Mozart`o „Requiem“.

1996 m. rugsėjo mėn. pradėto rengti tarptautinio teatro festivalio ,,Kelmės scena“ pagrindinis tikslas, anot organizatorių, yra gerosios teatrinės patirties sklaida. Į festivalį kviečiami kuo įvairesnio žanro, stiliaus, tematikos režisūrinių sprendimų ir amžiaus grupių teatrai. Atsižvelgiama į spektaklių meninę vertę, keliamus pastatymo tikslus. Festivalyje dalyvauja universitetiniai, choreodraminiai, profesionalūs ir mėgėjų teatrai.

Be to, vyksta konferencijos, aptarimai, kurių metu keičiamasi nuomonėmis, diskutuojama kultūros, teatro ar konkretaus pastatymo klausimais. Aptarimuose dalyvauja ne tik atvykusių teatrų režisieriai, aktoriai, bei ir profesionalūs teatro žinovai, miesto visuomenės atstovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją