Į miesto centrą sugužėjusius panevėžiečius sveikino didelis būrys žvaigždžių: šv.Kristoforo kamerinis orkestras su maestro Donatu Katkumi, Vytautas Juozapaitis ir jo studentai, Rūta Ščiogolevaitė, Jurga Šeduikytė ir “Keistuolių teatras”.

Visą šeštadienį panevėžiečiai šventė iš širdies. Miestas pastebimai atgijo ir tiesiog ūžė nuo besilinksminančių vaikų, suaugusių ir senelių. Atrodė tarsi visi miestiečiai, kurie tik galėjo judėti, sugužėjo į centrą ir jo apylinkes. Kranto ir Ukmergės gatvėse šurmuliavo mugės, Laisvės aikštėje kūrė menininkai, jaunimas iš keraminių širdelių dėliojo miesto vėliavą.

Senvagė tapo tikru vaikų miestu. Čia buvo įrengti net keli milžiniški žaidimų kambariai, o lauko scenoje visą popietę koncertavo vaikų kolektyvai. Respublikos gatvėje karaliavo jaunimas – važinėjosi riedlentėmis, dviračiais, šoko breiką, muzikavo, demonstravo netradicines madas.

Šeštadienis buvo paskelbtas teatrų diena, todėl visi Panevėžio teatrai ir jų aktoriai tapo pagrindiniu šventės akcentu. Teatras “Menas” savo kiemelyje atidarė “Kamerinį teatro kampą”, kur gyvai grojo, deklamavo ir improvizavo kartu su panevėžiečiais. Vakare visas miestas suplaukė į didįjį gimtadienio koncertą, kuriame buvo pagerbtas tiek daug visai Lietuvos teatro istorijai davę Panevėžio teatralai ir aktoriai.

Miestiečiai plojimais ir garsiais “ačiū” padėkojo į sceną užlipusiems Panevėžio teatro senbuviams, Juozo Miltinio mokiniams, jau nulipusiems nuo didžiosios scenos: Donatui Banioniui, Stasiui Petronaičiui, Reginai Zdanavičiūtei, Eugenijai Šulgaitei, Algimantui Masiuliui. Garsi ir audringa panevėžiečių padėka šviesiausiems miesto žmonėms leido suprasti, kad Panevėžys vis dar didžiuojasi savo teatru ir ypač myli savo miesto aktorius. Publika ypač šiltai sutiko Panevėžio teatrų aktorių – Astos Preidytės, Ligitos Kondrotaitės, Laimučio Sėdžiaus, Andriaus Povilausko pasirodymus. Šįkart aktoriai tapo dainuojančiais atlikėjais.

Didžiajame koncerte taip pat dainavo aktoriai bardai – Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis, Aidas Giniotis, Panevėžio muzikinio teatro orkestras su solistais – Vida Taurinskaite-Rukšiene, Kristina Zmalaite, Algirdu Bagdonavičiumi, Edmundu Seiliumi bei Deividu Norvilu (Deiviu) paruošė nuotaikingą programą “Neapolietiškų dainų vakaras”. Koncertą griausmingai baigė Andrius Mamontovas su grupe.

Vakaro kulminacija turėjo tapti III Baltijos šalių teatralizuotas muzikinis fejerverkų festivalis. Nors fejerverkai ir vėlavo beveik valandą, tačiau susispietę aplink visą Senvagė žiūrovai kantriai, kad ir pamurmėdami, laukė. Spalvingą ugnies fiestą pradėjo Kristina Kazlauskaitė su Vidmantu Urbonu, tačiau panašu, kad susirinkusiesiems, per visą dieną prisidainavusiems, pramogavusiems ir jau pavargusiems panevėžiečiams labiausiai rūpėjo tik spalvingosios ugnies šou. Trijų dalių įspūdinga fejerverkų pramoga priviliojo tūkstančius miestiečių, kurių neišbaidė nei purškiantis lietus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją