Harrowerio „Juodvarnis“ pirmą kartą buvo pristatytas tarptautiniame Edinburgo festivalyje 2005 metais, rašoma pranešime spaudai. Specialiai šiam festivaliui „Juodvarnį“ režisavo legendinis vokiečių režisierius Peteris Steinas.

Spektaklis sulaukė didelės sėkmės ir pelnė Škotijos teatro kritikų apdovanojimą. „Juodvarnis“ buvo apdovanotas „Laurence Olivier Award“ kaip geriausia nauja 2006-ųjų pjesė. Iš viso pasaulyje jau pasirodė per 20 pjesės pastatymų, tarp kurių spektakliai prestižinėse scenose Dramaten, Schaubühne, Nacionaliniame teatre Osle, Teatr Dramatyczny Varšuvoje, Manhattan Theatre Club Niujorke.

„Juodvarnis“ – tai kontroversiška XXI amžiaus Lolitos istorija. Arba – keista meilės istorija, nenutraukiamais ryšiais visam gyvenimui susiejusi nusikaltėlį ir jo auką. Istorija, kelianti daugybę klausimų apie visuomenę bei moralę ir nesiūlanti vienareikšmių atsakymų.

Ypač palankiai pjesę „Juodvarnis” įvertino pasaulio spauda. „The New York Times“ ją pavadino „stipriausią sezono drama”, o „The Guardian“ – „jaudinančia seksualinės manijos studija, kuri sukrečia ir kelia sąmyšį”.

Pavasarį įvykusi ALP prodiusuota nauja „Cezario grupės“ premjera „Lietuvos diena“ – virtuali kelionė po lietuviškosios savimonės užkaborius – bus rodoma teatro festivalyje „Sirenos“.

Rudenį spektaklis keliaus po Lietuvą. Kaune, Klaipėdoje, Alytuje, Marijampolėje, Panevėžyje „Lietuvos dienos“ kūrėjai kartu su publika bendraus apie tai, ką reiškia gyventi čia ir dabar – XXI amžiaus pradžios Lietuvoje.

Pernai pasirodęs ALP spektaklis „Liūdnos dainos iš Europos širdies“, kurį režisavo suomis Kristianas Smedsas, rugsėjo 15-16 d. dalyvaus didžiausiame Čekijos tarptautiniame Pilzeno teatro festivalyje.

Šį rudenį „Liūdnos dainos iš Europos širdies“ dar lankysis tarptautiniame naujos dramaturgijos festivalyje Monpelje (Prancūzija) ir Naujojo Europos teatro (NET) festivalyje Maskvoje.

„Audronio Liugos produkcija“ yra Teatro ir kino informacijos ir edukacijos centro filialas, kuris inicijuoja, prodiusuoja ir pristato spektaklius pagal naują draaturgiją bei skatina alternatyvius teatrinius ieškojimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją