Pirmąją festivalio dieną „Sostinės dienų“ lankytojai mėgavosi kvapą gniaužiančiu
pasirodymu, specialiu ugnies spektakliu, grupės „ZEEP“ koncertu ir šventiniais fejerverkais.

Antroji ir trečioji diena akimirksniu prabėgo „Dūzgiančiame prospekte“ godžiai stebint senųjų amatų pristatymus, gatvės teatrų pasirodymus, kelių dešimčių menininkų darbus dailės galerijose, skaitant išradingus „Haiku Vilniui“, dalyvaujant kino naktyse ir gurkšnojant tikrą lietuvišką girą. Visas savaitgalio dienas ir naktis ausys mėgavosi „InCulto“, „Sporto“, „Flamingo“, „SheeZzavovos“ ir kitų kolektyvų koncertais.

Penktadienio desertui buvo patiektas įspūdingas mados ir muzikos kokteilis „Garsų kaukės“, kuriame pagrindinį ir svarbiausią vaidmenį atliko dizainerio Juozo Statkevičiaus sukurtų kolekcijų modeliai. Šeštadienio vakarą festivalio organizatoriai vilniečiams ir Vilniaus svečiams įteikė „gyvo garso” dovaną – Andriaus Mamontovo ir grupės koncertą.

Saulėtą sekmadienį sostinės centrą užplūdo kasmetinės neįgaliųjų šventės „Tau, Vilniau!“ dalyviai ir svečiai, kurie lankėsi neįgaliųjų darbų parodoje-mugėje ir klausėsi geriausių respublikos neįgaliųjų muzikos kolektyvų koncerte.

Šalia Katedros aikštės vykusiose automobilių slalomo varžybose „SEB VB lizingo taurė 2007“ susirungė muzikos žvaigždės, žiniasklaidos ir automobilių salonų atstovai. Trečius metus rengiamose lenktynėse tarpusavyje varžėsi 12 ekipažų, kuriuos iš trijų komandos narių sudarė: dainininkas Alanas Chošnau, Mantas, Stano, Maksas Melmanas iš „Biplan“, Laurynas Šarkinas iš „Saulės kliošo“, tango virtuozas Eduardas Gimenezas, operos solistas Kęstutis Alčiauskis ir nemažai kitų.

Komandinėje įskaitoje antrus metus iš eilės nugalėjo „Nissan“ komanda, kurios narys Ovidijus Vyšniauskas ekstremaliai vairuodamas susilaukė audringų publikos ovacijų.

„Sostinės dienų“ uždarymo koncertas buvo patikėtas kaimynams iš Latvijos „Brainstorm“, kurie lietuvaičiams sugrojo savo daugiau ar mažiau žinomus kūrinius, norėdami pamaloninti susirinkusią publiką pabendravo lietuviškai ir išsiskirstė. „Braliukų“ pasirodymas šeštadieniniam A. Mamontovo koncertu nei nuo scenos sklindančia energija, nei susirinkusių klausytojų skaičiumi neprilygo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją