Forumą penktus metus iš eilės organizuoja Jonavos kultūros centras. Pagrindinė "Homo Ludens" idėja - sukurti atsvarą į provinciją plūstančiai popkultūrai, pakviesti į Jonavą drąsiai ir netradiciškai kuriančius įvairių sričių menininkus.

Nuo 1998 metų organizuojamame forume menininkai ne tik demonstruoja savo kūrybą, bet ir betarpiškai bendrauja su publika, kartu su ja rengia menines akcijas, dalyvauja diskusijose.

Viena iš labiausiai ankstesniuose forumuose pavykusių akcijų buvo džiazo kvarteto "Jazz Message" gimimas "Homo Ludens - 2" metu. Taip pat didelio susidomėjimo sulaukė Dailės akademijos studentų akcija "Paranojiniai Dali namai", dar pirmajame forume šešių profesionalių dailininkų kartu su miesto jaunimo tapytas pano buvusioje Kultūros centro galerijoje. Visų "Homo Ludens" forumų tradicija - "Homo ludens" parko sodinimas.

Šių metų forumo tema - "Ieškojimai". "Homo Ludens" metu miesto gatvėse bus surengtos kelios žaidžiančių žmonių akcijos ir instaliacijos: Meno mokyklos auklėtiniai kurs instaliacijas "Ieškantys...", "Padais į dangų" ir "Žingsniai".

Dailės ir muzikos akcijoje "Liaudis priklauso menui" koncertuos muzikinė erdvė "Shnaresys" ir grupė "Spark". Miesto gatvių gyvenimo gyvins Vilniaus Senamiesčio teatro aktoriai. Centrinėje miesto aikštėje ir gatvėse miesto gyventojai ir svečiai turės progą dalyvauti akcijoje "Demaršas gulbei", kurią sudarys gulbių paradas, savivaldybės teatro absurdo spektaklio "Gulbės" premjera ir skulptūros "Gulbės klyksmas" atidarymas.

Forume dalyvaus profesionalūs ir saviveikliniai teatrai: Oskaro Koršunovo teatras pristatys spektaklį "Malyš" (režisierius Marius Ivaškevičius), Kauno pantomimos teatras - spektaklį pagal Samuelį Beckettą (Samuelį Beketą) "Laimingos dienos. Paskutinė Krepo juosta. Belaukiant Godo". Iš Lucko(Ukraina) atvykęs Eduardo Šichmano šou baletas koncertuos su vokaliniu kvartetu "Nota Neo". Jonavos J. Ralio vidurinės mokyklos studija parodys Herkaus Kunčiaus "Vunderkindas arba šokoladinis Mocartas", kamerinė trupė UW pristatys monospektaklį pagal Robendronato Tagorės lyriką "So..." o "Homo Ludens" klubo nariai - spektaklį "Drugelių kapinės".

Muzikinėje forumo programoje koncertuos džiazo muzikantai Linas Būda, Eugenijus Kanevičius ir Artūras Malikovas, "Doudi Jazz Band" iš Klaipėdos, grupės "Nata" ir "Sugyvulinos latakams", vyks naktiniai "Jam Session".

Paskutinę "Homo Ludens" dieną bus atidengta forumo metu kurta skulptūra "Ieškojimai".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją