Kone pilnutėlė Katedros aikštė išgirdo daug pamėgtų dainų. Tarp jų buvo ir grupės „Foje“ laikus menantys kūriniai. Kad ši legendinė grupė gyva klausytojų širdyse, buvo aišku iš viso koncerto metu girdimų skanduočių „Foje“.

Nuo dar tik sėdinčių vežimėlyje iki solidaus amžiaus žmonių – tokia publika entuziastingai sutiko ir grupės lyderį A. Mamontovą, tiek kitus gerai žinomus grupės narius. Arnoldas Lukošius publiką bandė užkariauti neva iš Marso parsivežta ekstravagantiška kepure, o Eimantas Belickas – smuiko garsais.

Kad matytų viską, kas dedasi scenoje, kai kurie lietuviškos muzikos gerbėjai koncertą stebėjo užsilipę ant restauruojamos Katedros pastolių.

„Paprastas žmogus švenčia gimtadienį vieną dieną, geras – dvi, o Andriaus Mamontovo gimtadienį galima švęsti visus metus“, - atlikėją netikėtai pasveikino festivalio organizatoriai bei Vilniaus miesto savivaldybė.

Vakaro kulminacija tapo A. Mamontovo gimtadienio puokštės sviedimas į publiką. 40 metų dainininkui sukako rugpjūčio 23 dieną.

Koncerto metu neslėpęs simpatijų gimtajam Vilniui, paskutinę dainą „Saulės miestas“ atlikėjas skyrė sostinei.

Trečiąjį „Sostinės dienų” festivalio vakarą rimtų incidentų neužfiksuota.

Nors Rugsėjo 1-ąją buvo draudžiama pardavinėti alkoholinius gėrimus, kai kurie susirinkusieji juos vis dėlto gurkšnojo.

Policijos pareigūnai ironiškai pabrėžė, kad vartojančių alkoholį šį vakarą žymiai mažiau. Tačiau už vienkartinių stiklinių bei butelių šukių, kaip įprasta per masinius susibūrimus, kojos nekliuvo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją