Pagrindiniai veikėjai – du zyziantys uodai, dievo karvytė, erelis, pelėda, kirmėlės ir kiti herojai į spektaklį atkeliavo iš režisieriaus Vytauto Landsbergio sukurtų pasakų. Kaip teigia autorius, šią pamokančią istoriją, kai įsimylėję dievo karvytę uodai nustoja zyzti, bus įdomu pamatyti ir vaikams, ir jų tėvams.

„Zyzti mėgstame visi. Ši savybė labai būdinga, manau, daugeliui žmonių, ne tik lietuvių. Nuo tos savybės galima atprasti. Juk yra daug įdomesnių dalykų. Pavyzdžiui, zyzimą galima paversti kūryba“, – mano V. V. Landsbergis.

Spektaklyje personažus kuria trys aktoriai – pasakų rašytoja, lėlininkė Aurelija Čeredaitė, Keistuolių teatro aktorius Vytautas Rašimas ir Anykščių rajono Viešintų Liaudies teatro vadovas Vytautas Garbaravičius. Aktoriai tikina esą vaidmenys yra spalvingi, galima improvizuoti.

„Landsbergis leidžia improvizuoti. Tai labai smagu. Aš manau, bet kuris aktorius, kai yra vidinė laisvė ir leidžiama improvizuoti, yra labai laimingas“, – sako aktorė Aurelija Čederaitė.

„Tokią dieną Lietuvoje tikriausiai labai daug kas zys – vieniems vienos problemos, kitiems – kitos, mums zyzimas – kad kuo daugiau vaikų ateitų į šitą spektaklį“, – tvirtina aktorius Vytautas Garbaravičius.

„Per savo zyzimą, prastą orą, įvairias kitokias kataklizmas, vykstančias mūsų gyvenime, nepražiopsokime gerų, linksmų ir mūsų gyvenimą džiuginančių įvykių“, – ragina aktorius Vytautas Rašimas.

V. V. Landsbergis tikisi, kad šis spektaklis taps profesionalaus teatro užuomazga Anykščiuose.

Uodų pasakos vėliau keliaus ir į Vilnių, Klaipėdą, Šiaulius ir įvairius miestelius.