„Justinas Marcinkevičius mums paprastu paštu atsiuntė dvidešimt haiku, atspausdintų spausdinimo mašinėle, bei laišką, kuriame poetas rašė besidžiaugiąs atgyjančiu Vilniumi bei jo poezija. Taip pat savo kūryba jau pasidalino ir rašytojas Sigitas Parulskis, muzikantas Aleksandras Makejevas, aktorius Arūnas Sakalauskas bei žurnalistė Gabija Vitkevičiūtė, geras žinias vardijo vienas iš komisijos narių, žurnalo „Pravda“ vyriausiasis redaktorius Kristupas Sabolius.

"Haiku Vilniui" pažadas skleisti ir viešinti sukurtus haiku pildosi: trieiliai jau paruošti pažinčiai su Vilniaus miestu, rašoma pranešime spaudai.

"Sostinės dienų“ metu, rugpjūčio 31- rugsėjo 2 dienomis kiekvienas praeivis kviečiamas prisijungti prie kūrybinių projekto dirbtuvių, kuriose apie japoniškos poezijos formą pasakos haiku specialistai.

Šio „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ kupolo toli dairytis nereiks – jis stovės buvusioje savivaldybės aikštėje, Gedimino prospekto viduryje.

Be abejo, nors viešuma visada traukia, smagu turėti ir apčiuopiamų dalykų. Projekto organizatoriai skuba paskelbti ir prizus už poetines pastangas: savaitės geriausiasis sulauks malonaus suvenyro, mėnesio haiku autorius puošis privilegijuotu "Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" Ambasadoriaus laikrodžiu. O metų haiku autorius keliaus į 2008 metų kultūros sostinę Liverpulį arba Stavangerį pasirinktinai.

Stebėtinai greitai, praėjus vos mėnesiui po projekto starto, rodos, jam abejingų neliko. Nuo Airijoje gyvenančių lietuvių išeivių iki šmaikščios grupės „Sportas“, paskelbusios analogišką „Haiku Sportui“ konkursą – visi čia palieka savo pėdsaką. O „Haiku Vilniui“ šiuos pėdsakus kolekcionuoja ir paskelbia viešai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją