„Juodvarnyje“ vaidina ryškūs skirtingų kartų aktoriai Vladas Bagdonas ir Aldona Vilutytė. Spektaklio prodiuseris – „Audronio Liugos produkcija“. Partneriai – Britų taryba, „Meno fortas“, „Ramybės“ kultūros centras.

„Juodvarnis“ – tai kontroversiška XXI amžiaus Lolitos istorija. Arba – keista meilės istorija, nenutraukiamais ryšiais visam gyvenimui susiejusi nusikaltėlį ir jo auką. Istorija, kelianti daugybę klausimų apie visuomenę bei moralę ir nesiūlanti vienareikšmių atsakymų. Harrowerio „Juodvarnis“ pirmą kartą buvo pristatytas tarptautiniame Edinburgo festivalyje 2005 metais.

Specialiai šiam festivaliui pjesę režisavo legendinis vokiečių režisierius Peteris Steinas. Spektaklis sulaukė didelės sėkmės ir pelnė Škotijos teatro kritikų apdovanojimą. Po to „Juodvarnis” buvo apdovanotas Laurence Olivier Award kaip geriausia nauja 2006-ųjų pjesė. Iš viso pasaulyje jau pasirodė per 20 pjesės pastatymų, tarp kurių spektakliai prestižinėse scenose Dramaten, Schaubühne, Nacionaliniame teatre Osle, Teatr Dramatyczny Varšuvoje, Manhattan Theatre Club Niujorke.

Ypač palankiai pjesę „Juodvarnis” įvertino pasaulio spauda. New York Times ją pavadino „stipriausia sezono drama”, o The Guardian – „jaudinančia seksualinės manijos studija, kuri sukrečia ir kelia sąmyšį“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją