Po spektaklio bus apdovanoti ir pagerbti festivalio geriausieji, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Apnuoginta laisvė

Šviesus ir nuotaikingas Klaipėdos dramos teatro spektaklis „Paleistuvis“. Ko vertas vien pagrindinis spektaklio duetas – teatro primadona Nelė Savičenko ir ūmusis Vytautas Anužis, kurį čia galite pamatyti... nuogą! Pagrindinis „Paleistuvio“ veikėjas - filosofas, rašytojas ir laisvamanis Deni Didro. Pasitelkęs vieną įdomiausių švietimo epochos įžymybių, pjesės autorius aukština aštrų protą, minties laisvę, sugebėjimą išsivaduoti iš dogmatiško požiūrio į pasaulį, suvokti jo beribę įvairovę ir gyventi taip, kaip trokšta prigimtis. Legendinis režisierius P. Gaidys šiuos autoriaus minčių perliukus įvelka į prabangius damų korsetus (sklinda gandas, kad jie keliavo net iš Prancūzijos) arba... begėdiškai apnuogina.

Už ponios Terbiuš vaidmenį spektaklyje „Paleistuvis“ aktorė Nelė Savičenko pripažinta geriausia pagrindinio moters vaidmens atlikėja ir apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“ bei Klaipėdos „Padėkos kauke“.

Po klaipėdiečių spektaklio bus paskelbti žiūrovų balsavimo rezultatai ir apdovanoti festivalio geriausieji. Organizatoriai ragina reikšti savo simpatijas festivalio dalyviams iki pat lemiamos akimirkos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją