Šiais metais dėl itin griežtų atrankos kriterijų ARCO vadovybė pašalino net 40 nuolat mugėje dalyvavusių svarbių galerijų.

„Siekdama patekti į vieną žymiausių tarptautinių meno renginių, galerija vadovavosi idėja, jog Lietuvos meno sklaida, gana aktyviai vykstanti Vakarų Europoje, Skandinavijoje ir Pabaltijo šalyse, turi persikelti ir į Pietų Europą“, - pranešime spaudai teigia N.Rutkienė.

Anot jos, šiame regione retas žino apie Lietuvą, jos kultūrą bei šiuolaikinį meną, o tokios mugės ne tik atveria kelius į platesnį bei įvairesnį meninį kontekstą, bet yra ir išskirtinė proga užmegzti daug naudingų ryšių Lietuvos kultūrai.

Galerija ,,Vartai” ARCO mugėje debiutuos su įspūdinga jauno menininko Ugniaus Gelgudos audio-vizualine instaliacija “Memory Leak” (Atminties nutekėjimas). Profesionaliu prisistatymu tikimasi galerijos dalyvavimą šioje mugėje užsitikrinti ir ateityje, taip pat sukurti sąlygas kitoms lietuvių galerijoms dalyvauti meno įvykiuose Pietų Europoje.

Vienoje didžiausių pasaulio meno mugių ARCO, vyksiančioje 2008 m. vasario mėn. Madride, dalyvaus apie 250 galerijų, iš kurių net 95 yra iš Ispanijos.

Galerija “Vartai” įsteigta 1991 m, ir yra didžiausia privati galerija Lietuvoje. Šiemet galerija Lietuvos menininkus jau pristatė prestižinėse tarptautinėse meno mugėse Art Cologne 2007,Vokietijoje, Vienna art fair, Austrijoje, Cornice art fair Venecijoje, Italijoje ir kitose šalyse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją