Apie tai bus kalbama rugpjūčio 24–26 dienomis vyksiančiame Baltijos ir Šiaurės regiono šalių forume. Forumo programą sudaro seminarai, kuriuose dalyviai skaitys pranešimus, vyks diskusijos, literatūros ir džiazo vakarai. Sekmadienio popietę forumas persikels iš Jurbarko į Vilnių – kavinę „Artistai“.

Forume „Šiaurės vasara“ dalyvaus Vokietijoje gyvenanti, Europoje bei Japonijoje išpopuliarėjusi rašytoja Yoko Tawada, skandalingas ir mįslingas, paskelbtas mirusiuoju danų menininkas Clausas Beckas-Nielsenas, žinomas norvegų rašytojas Vetle Lidas Larssenas.

Lietuvai atstovaus rašytojai Kęstutis Navakas, Rolandas Rastauskas, Antanas A. Jonynas, visuomenės ir kultūros veikėjai Vytautas Ališauskas, Julius Sasnauskas, Jūratė Baranova, Arūnas Brazauskas ir kiti.

Tarp aptariamų temų – „Žinomų faktų falsifikacija romanų siužetuose“, „Mokslas apie Biblijos įvykius“, „Buitiniai rašteliai, tampantys fikcija“.

Bus kalbama ir apie žanrus, kurie be istorijoje įvykusio fakto neegzistuotų de facto: memuarai, biografijos, dienoraščiai, istoriniai romanai.

Jurbarke taip pat gyvuos teatro ir muzikos sfera – pasirodys aktorės Birutė Mar, Dalia Michelevičiūtė, geriausi lietuvių džiazo atlikėjai Arkadijus Gotesmanas, Eugenijus Kanevičius, Liudas Mockūnas ir kiti.

Tarptautinio šiuolaikinės literatūros forumo "Šiaurės vasara " projekto autorė – Giedra Radvilavičiūtė, renginį moderuos Leonidas Donskis. Papildoma informacija www .jurbarkas.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją