Rugsėjo 30 d. festivalio atidaryme stulbinantį reginį žada garsiojo “Žmogaus ant lyno” pasirodymas. Tai bus tarsi praėjusių metų „Oro stebuklų“ projekto tęsinys – puikiai prisimename įspūdingą “Žmogaus-voro” Alain’o Robert’o kopimą į dangoraižį Europos aikštėje. Šiemet ištvermę, profesionalumą ir žmogaus galimybių ribas demonstruos garsusis lyno akrobatas Didier Pasquette. Už lynu pereitą Temzės upę Londone į Guinesso rekordų knygą įrašytas akrobatas bandys pakartoti savo neprilygstamą kelionę Vilniuje – šįkart 15 metrų aukštyje tiesiai virš Katedros aikštės. Šis „Sostinės dienų“ projektas, kuriame be „Žmogaus ant lyno“ dar matysime įspūdingą ugnies spektaklį ir britų grupės „Zeep“ koncertą, rengiamas kartu su Gatvės teatro festivaliu „Miraklis“.

Jau kitą dieną, rugpjūčio 31 d. atidaromame “Dūzgiančiame Gedimino prospekte”, pagrindinėje sostinės „arterijoje“, kaip ir kasmet prasidės meninis šurmulys, truksiantis visas tris savaitgalio dienas. Čia tradiciškai veiks gausybė dailės galerijų, kavinių bei restoranų, vyks senųjų amatų pristatymai, muzikos grupių bei šokio kolektyvų pasirodymai, o taip pat gatvės teatrų festivalis, įtrauksiantis ne tik įspūdingų lėlių spektaklius bei pantomimos vadinimus, bet ir pačius miestiečius į netikėtas teatrines akcijas. Iš viso “Dūzgiančiame prospekte” numatoma virš 30 renginių.

Didieji “Sostinės dienų” koncertai tradiciškai bus rengiami Katedros aikštėje. Rugpjūčio 31-osios vakarą numatomas orginalus madų, muzikos, šviesos ir lazerių šou “GARSŲ KAUKĖS”, kur bus parodytos įspūdingiausios Juozo Statkevičiaus kostiumų kolekcijos, Dalios Ibelhauptaitės režisuotų operų „Bohema“ ir „Kaukių balius“ fragmentai, gros vilniečių mėgstamos grupės „Pieno lazeriai“, „Happyendless DJ Team“ bei sparčiai kylantis e-muzikos kolektyvas „Fusedmarc“.

Rugsėjo pirmąją visus pradedančius naująjį mokslo metų sezoną Katedros aikštėje sveikins Andrius Mamontovas su savo grupe. „Žiūrovų laukia malonus siurprizas – specialiai Vilniaus “Sostinės dienų” festivaliui Andrius pritaikė savo žinomą dainą, kurios premjera įvyks būtent šiame koncerte“, - paslapties šydą praskleidė „Vilniaus festivalių“ generalinis direktorius Remigijus Merkelys.

Paskutinę Vilniaus fiestos dieną užsibūti namuose tikrai nepatartina – jau nuo pat ryto Katedros aikštėje vyks visos Lietuvos neįgaliųjų šventės “Tau, Vilniau!” renginiai. O popietę savo vairavimo sugebėjimus naujausiais automobilių modeliais demonstruos žinomos Lietuvos muzikos žvaigždės bei populiarios žurnalistės – T.Vrublevskio gatvėje prie Katedros aikštės tradiciškai numatomas ”MiniRalio” renginys (SEB lizingo taurė 2007).

Rugsėjo 2-ąją “Sostinės dienų” uždarymui numatyta smagi muzikinė dovana vilniečiams bei miesto svečiams – kultinės latvių grupės BRAINSTORM koncertas.

“Sostinės dienų” renginiai tradiciškai vyks ne tik dienos ar vakaro metu – festivalyje numatytos “Sostinės kino naktys” nuo 23 val. pakvies į Mokytojų namų kiemelyje rengiamą specialią “Tinklų” ir „Vilniaus kino šortų“ trumpametražių filmų programą (rugpjūčio 31 d.) ir į RGB parengtą reklaminių vaizdo klipų-filmų kolekciją (rugsėjo 1 d.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)