Uždegančių ritmų stichiją dovanos „Giunter percussion“ grupė ir džiazo grando Leonido Šinkarenkos kvartetas „Jazz 4“. Pasak pranešimo spaudai, abi grupės atliks ir atskiras, ir bendrą programą.

„Groti Užutrakyje buvo sena mano svajonė. Prieš keletą metų buvau sumanęs tokį projektą, bet dėl įvairių priežasčių jis tuomet neįvyko. Tik po to atsirado Nidos džiazo festivalis. Nekantraudamas laukiu koncerto Užutrakyje – noriu išbandyti naują erdvę, skambesį, pajusti publiką. Tikiuosi, kad šis koncertas atgaivins svajonę, taps naujų projektų pradžia“, - entuziastingai apie būsimą pasirodymą kalbėjo boso virtuozas, kompozitorius ir „Jazz 4“ grupės vadovas L.Šinkarenka.

Džiazo žvaigždynas po atviru dangumi – reta ir prašmatni galimybė mėgautis jų meistriškumu ir aukščiausiu profesionalumu.

„Giunter percussion“ grupę 1995 metais įkūrė vienas žymiausių šalies perkusininkų Pavelas Giunteris. Ansamblis pelnė publikos pripažinimą, populiarumą šalyje ir daugelyje užsienio šalių. Be šios grupės neįsivaizduojami prestižiniai festivaliai Lietuvoje, Latvijoje, Lenkijoje, Baltarusijoje, Danijoje, Suomijoje. Ne vienas žymus lietuvių kompozitorius yra skyręs savo kūrinių šiems mušamųjų virtuozams. Grupės siela ir vadovas P.Giunteris koncertuoja ir kaip solistas, stebinantis plačiomis atlikimo galimybėmis – nuo klasikinės iki modernios, džiazo muzikos.

„Jazz 4“ Lietuvos džiazo padangėje švyti apie dešimtį metų. L. Šinkarenka subūrė į grupę bene ryškiausius šalies džiazo šviesulius. Joje – žinomas atlikėjas ir kompozitorius Dainius Pulauskas (klavišiniai), virtuoziškai grojantis Valerijus Ramoška( trimitas, fliugerhornas), meistriškumu žavintis Linas Būda (mušamieji). „Užutrakio vakaruose“ grupė atliks originalią programą.

Grupė „Jazz 4“ surengė daugybę koncertų Lietuvoje, jai nuolat atstovaudaudama užsienyje yra savotiška šalies vizitinė kortelė. Ansamblis užburia ir publiką, ir kritikus virtuoziškumu, emocinga ir šilta muzika.

L.Šinkarenkos nuopelnai Lietuvos džiazui buvo įvertinti Birštono džiazo festivalio didžiuoju prizu, už šalies garsinimą pasaulyje jam skirtas Lietuvos instituto apdovanojimas. Didelio pasisekimo sulaukia pastaraisiais metais jo rengiami džiazo festivaliai Nidoje.

„Džiazas Užutrakyje labai laukiamas. Kamerinės muzikos susitikimai parke vyksta jau trejus metus ir ieško vis turtingesnių, sodresnių spalvų. Muzikos paletėje atsirado ir džiazo potėpių. Šis muzikos ciklas jau išsiaugino savo ištikimus žiūrovus, kurie kas sekmadienį patiria puikių įspūdžių. Tai nepakartojama atvira scena su puikia akustika. Ežero paviršiumi sklendžiantys muzikos garsai skamba ypatingai. Ji įkvepia atlikėjus ir žiūrovus“ – sakė „Užutrakio vakarų“ projekto vadovas trakiškis Aringas Šumskas.

Parko prieglobstyje šalia rūmų kamerinės muzikos vakarus rengia viešoji įstaiga „Nepriklausomi garso režisieriai“ ir Rūdiškių muzikos mokykla, partneris – Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija.

„Užutrakio vakarai“ ties šiuo džiazo projektu nesustoja. Jie dovanoja dar vieną džiazo puotą, kuri vainikuos visą vasarą vykusį kamerinės muzikos susitikimų ciklą.

Paskutinis koncertas vyks rugpjūčio 26 dieną ypatingoje erdvėje – Trakų pilyje. Salos pilyje vyks įspūdingas džiazo baladžių vakaras, kurias atliks Lietuvos kamerinis orkestras, diriguojamas Roberto Šerveniko, džiazo trio – D.Pulauskas(klavišinai), Eugenijus Kanevičius(kontrabosas), L.Būda(mušamieji), dainininkė Rūta Ščiogolevaitė ir trimitininkas V.Ramoška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją