Pirmadienį spaudos konfencijoje aktorius ir režisierius Aidas Giniotis, aktoriai Darius Auželis, Ilona Balsytė, Andrius Kaniava ir kiti teatro darbuotojai pristatė penkioliktąjį teatro sezoną, kuris prasidės dvejomis premjeromis: šį šeštadienį Keistuoliai vaidins jau pavasarį parengtą muzikinį spektaklį suaugusiems "Paskutiniai Brėmeno muzikantai", sekmadienį bus rodomas naujas spektaklis "Marius ir Miglė".

A. Giniotis sakė, kad "Paskutiniai Brėmeno muzikantai" yra duoklė 70-iesiems, tų laikų muzikai. Žinomos pasakos apie Brėmeno muzikantus siužetas tėra pagrindas istorijai apie tai, kaip muzikantų grupė - Petuchauskas, Rainis, Rex'as ir Kanopa ieško vietos po saule. Spektaklyje vaidina, dainuoja ir groja A. Giniotis, Dalius Skamarakas, Aurimas Meliešius, D. Auželis, I. Balsytė, Agnė Sunklodaitė, Sigitas Mickis. A. Giniočio režisuotas spektaklis bus rodomas įvairiuose Lietuvos miestuose.

Kita premjera - spektaklis "Marius ir Miglė", pastatytas pagal Volkerio Ludwigo ir Birgerio Heymanno muzikinę pjesę "Max und Milli". Šis spektaklis yra bendras Keistuolių teatro, Vilniaus Goethe's instituto ir Berlyno GRIPS teatro projektas.

Pernai Vilniaus ir Berlyno vaikų teatrai pagal V. Ludwigo ir B. Heymanno muzikinį reviu "Linija 1" kartu sukūrė spektaklį "Taisyklė Nr. 1, arba sapnuoti Vilnių draudžiama". Pasak Keistuolių teatro aktorių, šis spektaklis sulaukė didžiulio susidomėjimo ir net pritraukė kitokią žiūrovų auditoriją.

Kaip ir "Taisyklė Nr. 1", spektaklis "Marius ir Miglė" keičia įprastą Keistuolių teatro, kurį aktoriai vadina fantazijos, vilties ir svajonės teatru, tematiką: čia gvildenamos aštresnės socialinės problemos, kiek pakinta bendravimo su žiūrovais intonacija.

Spektaklį režisavo iš GRIPS teatro atvykęs Thomas Ahrensas ir A. Giniotis. Jame vaidina Vytautas Rašimas, D. Skamarakas, Joana Čižauskaitė, Viola Klimčiauskaitė, Vaidotas Žitkus, Inga Petrauskaitė, Aldona Vilutytė, D. Auželis ir Sigutis Jačėnas.

Keistuolių teatras taip pat pradėjo T. Ahrenso režisuojamos danų autoriaus Michaelio Ramlose operos "Šalia" repeticijas, kurio premjera numatoma pavasarį. Opera, kurioje Ji (I. Balsytė) ir Jis (Aidas Giniotis), gyvenantys daugiabučiame name, ieško artimo žmogaus, skirta "žmonėms virš septynerių metų".

Nuo spalio mėnesio prasidės Sauliaus Mykolaičio režisuojamo spektaklio pagal Alano Alexanderio Milne'o "Mikę Pūkuotuką" repeticijos. Metų pabaigoje A. Giniotis planuoja baigti muzikinį spektaklį "Karaliaus mirtis, arba kas nužudė Šekspyrą". Tai dviejų dalių muzikinė tragikomedija pagal Williamo Shakespeare'o kūrinių ištraukas.

Spalio 5 dieną teatre vyks Bardų vakaras, kuriame dalyvaus autorinės dainos atlikėjai A. Giniotis, A. Kaniava, Vytautas Kernagis, Kostas Smoriginas, Gediminas Storpirštis, S. Mykolaitis ir kiti.

Penkioliktąjį sezoną Keistuolių teatras pradeda ir su naująja mažąja scena. 100 žmonių talpinančioje fojė įrengtoje salėje planuojama rodyti kamerinius spektaklius vaikams, kūrybinius teatro aktorių vakarus, pjesių skaitymus ir t.t.

Keistuolių teatras yra įsikūręs Spaudos rūmuose, esančiuose Laisvės prospekte. Vasaros pabaigoje prasidėjo šio prospekto rekonstrukcija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją