Škotiška tarme ir gatvės žargonu parašyta pjesė yra unikaliai išversta į lietuvių kalbą. Įvairių Lietuvos regionų tarmių mišinys skamba ne mažiau sodriai, nei originalas.

Šio spektaklio eskizas buvo parodytas birželį vykusiame ketvirtajame tarptautiniame teatro festivalyje "Naujosios dramos akcija", kurį organizavo Teatro ir kino informacijos ir edukacijos centras. Centro inicijuoti naujosios dramaturgijos skaitymai ir pastatymų eskizai dažnai tampa repertuariniais teatrų spektakliais.

Vienas iš jų - 2001 metais festivalyje parodytas vaidinimo eskizas pagal Jeano-Luco Lagarce'o (Žano Luko Lagarso) "Tolimąją šalį", kurį režisavo Gintaras Varnas, šiuo metu yra Kauno dramos teatro pasididžiavimas.

"Gagarino gatvę" prodiusuojantis Teatro ir kino informacijos ir edukacijos centras pirmą kartą išbandys britiškąjį teatro projektų modelį, kuomet spektaklis yra rodomas tik porą mėnesių, tačiau labai intensyviai.

Rugsėjo 27-28 dienomis suvaidinus spektaklį Vilniuje, 29 dieną - Kaune, "Gagarino gatvė" bus parodyta Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir kituose miestuose. Spalio 13 dieną įvyks pirmasis spektaklio pristatymas užsienyje - Sankt Peterburgo festivalyje "Baltijskij Dom".

"Gagarino gatvėje" vaidina Nacionalinės premijos laureatas Vladas Bagdonas bei trys Lietuvos muzikos akademijos ketvirtojo aktorių ir režisierių kurso, kuriam vadovauja J.Vaitkus, studentai: Egidijus Bakas, Agnius Jankevičius ir Albertas Vidžiūnas. Kostiumų dailininkė - Agnė Kuzmickaitė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją