Abu miestus jungia 3 kilometrų ilgio automobilių ir traukinių tiltas, nuo pavasario iki rudens uoliai naudojamas į Almados paplūdimius susiruošusių Lisabonos gyventojų, todėl kasmetiniam Almados teatro festivaliui prasidėjus, jo renginiai užplūsta ir Lisabonos scenas.

Pasak pranešimo spaudai, OKT/Vilniaus miesto teatro spektaklis „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“ taip pat bus vaidinamas sostinėje - Lisabonos nacionalinio teatro scenoje.

Pagrindinę festivalio programos dalį tradiciškai sudaro vietinių, nacionalinių ir tarptautinių teatro trupių pasirodymai. Teatrinę dalį papildo šokio spektakliai, gatvės teatro vaidinimai, parodos, taip pat rengiamos kritikų diskusijos.

Kasmet festivalio pabaigoje vienas iš pristatytų darbų atrenkamas tapti kitų metų festivalio garbės svečiu.

Šiemetinėje programoje šalia kitų spektaklių – Peterio Brooko trupės Theatre des bouffes du nord iš Paryžiaus spektaklis „Sizwe Banzi est mort“ pagal žymiojo Pietų Afrikos dramaturgo Atholo Fugardo kartu su aktoriais John Kani ir Winston Ntshona 1972 m. parašytą pjesę.

OKT atvežtoji „...Romeo ir Džuljetos istorijos“ interpretacija festivalyje nebus vienintelė – iš Reggio Emilia atvyks garsioji Aterballetto šokio teatro trupė, vadovaujama choreografo Mauro Bigonzetti, kuri šoks Sergejaus Prokofjevo baletą „Romeo ir Džuljeta“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją