Fotografijų cikle "Zona" perteikiamas požiūris į gyvenimą už grotų pačių kalinių akimis, žiūrovams suteikiama galimybė pajusti nelaisvės atmosferą. Šio ciklo nuotraukos išsiskiria iš kitos A. Aleksandravičiaus kūrybos ne tik tematika, bet ir meninėmis raiškos priemonėmis. Fotomenininkas yra sukūręs Lietuvos rašytojų, teatralų, džiazo meistrų, dvasininkų portretų ciklus.

Gegužės mėnesį ši paroda buvo eksponuojama Maskvos fotocentre.

Kaip ir Maskvoje, kartu su ciklu "Zona" bus pristatoma A. Aleksandravičiaus fotografijų rinktinė "Devyni aukštai", kurioje pateikiamas Lietuvos kultūros ir meno žmonių - Vilniuje viešėjusių Nobelio premijos laureatų Czeslawo Miloszo (Česlavo Milošo), Wislawos Szymborskos (Wislavos Šimborskos), Gunterio Grasso (Giunterio Graso), žymaus britų režisieriaus Peterio Greenaway'jaus (Piterio Grynavėjaus) ir kitų meniniai portretai.

Parodą pristatys fotografijos ir kino kritikas Skirmantas Valiulis bei fotomenininkai Algimantas Macijauskas ir Romualdas Požerskis.

Kaune, Miesto projektavimo institute šiuolaikinio meno ir dizaino galerija "ARTeritorija" įsikūrė šių metų balandžio mėnesį. Joje pristatomi įdomiausi šiuolaikinio meno ir dizaino projektai, kviečiama įsigyti originalių kūrinių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją