Įspūdinga muzikos fiesta prasideda liepos 15-ąją, jau šį sekmadienį, 20 valandą, rašoma pranešime spaudai.

Ją pradeda Lietuvos kamerinis orkestras, vadovaujamas Nacionalinės premijos laureato Roberto Šerveniko. Ūksmingose Užutrakio parko alėjose aidės W.A. Mozarto, A.Vivaldžio, G.P. Telemanno kūriniai, gros trimitininkas Waldemaras Jankus iš Vokietijos.

Tai jau trečioji kamerinės muzikos fiesta, vykstanti šalia Trakų esančiame buvusiame grafo J.Tiškevičiaus dvare Užutrakyje. Kamerinės muzikos vakarai kasmet gausina savo gerbėjų būrį, nes neįmanoma atsispirti ypatingo grožio vietos ir meno traukai.

Atviroje erdvėje priešais Užutrakio rūmus, baliustradoje skambantys muzikos garsai užburia nerealiu skaidrumu. Tačiau muzika žiūrovus sutelkia ne tik prie rūmų. Jos galima klausytis vaikštinėjant po parką, irstantis valtimi ar plaukiojant jachta. Kamerinės muzikos gerbėjai suburiami į pačią demokratiškiausią auditoriją.

Kamerinės muzikos vakarai Užutrakio dvare sutelkia ne tik muzikos mylėtojus. Tai - ir savita paveldo išsaugojimo misija. Pastaruoju metu dvare vyko didelių permainų - atkurtos vazos, biustai, gėlynai rūmų parteriuose, nertukus bus pradėti restauruoti rūmai.

"Atgaivinome seną Užutrakio tradiciją. Muzika čia nuolat gyveno. Tačiau dabar ji skamba nepalyginamai plačiau ir erdviau. Pirmojo smuiko partija tenka Lietuvos kameriniam orkestrui, prie jo derinasi kiti žinomi šalyje ir užsienyje muzikos kolektyvai. Daugelis jų šįmečiame festivalyje koncertuos pirmąjį kartą", - pasakojo "Užutrakio vakarų" projekto vadovas trakiškis Aringas Šumskas.

Visą vasarą kas sekmadienį skambės įvairių žanrų muzika - nuo kamerinio orkestro repertuaro iki džiazo opusų. Vienas koncertų vyks Trakų bažnyčioje, o įspūdingas muzikinių vakarų finalas - Trakų salos pilyje.

"Užutrakio vakaruose" liepos 22-ąją koncertuos ansamblis "Musica humana" ir solistė Raminta Vaicekauskaitė, 29-ąją akordeonistų kvintetas "Concertino" su solistais dainininke Judita Leitaite ir birbynininku Kastyčiu Mikiška. Pirmąjį rugpjūčio sekmadienį gros Vilniaus BRASS kvintetas, o šio mėnesio 12 dieną rūmų baliustradoje vyks tikra džiazo gurmanų puota - koncertuos Gunter percussion group "Latino jazz project", L. Šinkarenko ansamblis "JAZZ 4". Rugpjūčio 19-ąją Užutrakyje gros Valstybinis kamerinis choras "Polifonija" ir Lietuvos kamerinis orkestras.

"Užutrakio vakarų " finalas nuskardės rugpjūčio 26 dieną Trakų salos pilyje. Muzikos gerbėjų laukia džiazo baladžių vakaras, kurį dovanos Lietuvos kamerinis orkestras, džiazo trio - D.Pulauskas(klavišiniai), E.Kanevičius(kontrabosas), L.Būda(mušamieji) bei solistai virtuoziškas trimitininkas V.Ramoška ir žavioji dainininkė R.Ščiogolevaitė.

Tai vienintelis koncertas, į kurį parduodami bilietai. Kiti muzikiniai susitikimai Užutrakyje - nemokami. Į visus koncertus nuo Trakų salos prieplaukos į Užutrakį ir atgal plukdys motorlaivis "Skaistis".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją