„Nuogo kūno stovyklos Čekijoje sparčiai populiarėja. Sumokėjai startinį mokestį – spausk fotoaparatą. 2005-aisiais atvažiavo septyniasdešimt fotografų, po metų – jau per šimtą. Ką ten fotografų... važiavo mokytojai, inžinieriai, biurų tarnautojai... Visi, kurie turi fotoaparatus ir mėgsta fotografiją. Ką jau ten fotografiją – nuogą kūną! Daug nuogų kūnų!“, - tokiais įspūdžiais po praėjusių metų stovyklos dalijosi fotografas Rolandas Parafinavičius.

Praėjusiais metais R. Parafinavičius kartu su kolegomis iš Lietuvos – Ramūnu Danisevičiumi ir Valdu Kopūstu – surengė patrauklią, iš stovyklos parsivežtos medžiagos sukomponuotą parodą „Nuoga išpažintis“. Buvo gražu. Ir kiti užsinorėjo... nuvažiuoti į Čekiją.

„Tūkstantis kadrų per sekundę! Viena kryptimi žiūrintys toliašaudžiai objektyvai virto falų simboliais. Užpildytos atminties kortelės – orgazmu. Šioje košėje trys lietuviai dar sykį pabandė surasti… save…“, - dėstė fotografijų albumo „Nuoga išpažintis“ bendraautorius R. Parafinavičius.

Šiais metais, susimokėję po 200 eurų, į fotografų rojų susirinko daugiau nei 100 fotoaparatui ir nuogam kūnui neabejingų „stovyklautojų“, kurie visą šeštadienį ir sekmadienį fiksavo savo fantazijas. Tarp jų buvo ir penki lietuvaičiai – fotografas R. Danisevičius, V. Kopūstas, R. Parafinavičius, Romualdas Požerskis ir DELFI fotografas Kirilas Čachovskis.

„Aišku, pirmieji metai buvo įdomiausi. Dabar smagu nuvažiuoti ir susitikti su bendraminčiais. Planuojame išleisti ten darytų fotografijų albumą“, - užsiminė vienas geriausių Lietuvos spaudos fotografų R. Danisevičius, jau trečią kartą sudalyvavęs minėtoje stovykloje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją